Ga naar de inhoud

Van de Vyver stopt als Yellow Tiger: "In deze cultuur wil ik niet meer verder werken"

 di 7 december 2021 18:04

De getuigenissen van drie ex-speelsters van de nationale volleybalploeg in het Canvas-programma De Prijs van de Winnaar doen de volleybalwereld op zijn grondvesten daveren. Ilka Van de Vyver, aanvoerster van de Yellow Tigers, heeft beslist om te stoppen als speelster van de nationale ploeg. "Dat iedereen van de huidige selectie op dit moment 200% achter de coach staat, kan niet bevestigd worden", schrijft ze op Instagram.

Yellow Tigers-kapitein Ilka Van de Vyver stopt: "Wil in deze cultuur niet meer samen werken"

"Wat gezegd is geweest, klopt volledig"

De voormalige volleybalinternationals Freya Aelbrecht, Valérie Courtois en Hélène Rousseaux spreken in de tweede aflevering van De Prijs van de Winnaar over hun periode bij de Yellow Tigers.

 

"Het beeld dat iedereen heeft van de Yellow Tigers, is een verkeerd beeld", klonk het. 

 

Op Instagram bevestigt aanvoerster Ilka Van de Vyver dat ook. "Dat het programma niet de hele tijdlijn van de Yellow Tigers weergeeft, is zeker waar. Maar wat er gezegd is geweest, klopt volledig", schrijft ze.

 

"De omstandigheden die er toen waren, zijn nu anders. De scheldwoorden die 10 tot 5 jaar geleden werden gezegd, waren de laatste 5 jaar niet meer van toepassing, dat kan ik beamen. Maar de drie speelsters die in naam van de ploeg hebben gesproken, hebben eerlijk hun verhaal verteld."

 

"Natuurlijk valt er meer te vertellen waardoor de context duidelijker zou worden. Het gaat hier niet enkel over de scheldwoorden, maar ook over de "vibe" waarin je tijdens het nationaal team-seizoen zit, over het constant bedrukkende gevoel waarin je dan ook nog eens moet presteren."

 

"Jammer dat hier niet vroeger werd bij stilgestaan. Als "huidig kapitein" wil ik nog het volgende toevoegen: als speelsters van de huidige generatie hun mening willen uiten over deze problematiek en hoe het er vandaag aantoe gaat, dan moeten ze dat in hun eigen naam doen. Dat iedereen van de huidige selectie 200% achter de coach staat, kan dus niet bevestigd worden."

Als speelsters van de huidige generatie hun mening willen uiten over deze problematiek en hoe het er vandaag aantoe gaat, dan moeten ze dat in hun eigen naam doen.

Ilka Van de Vyver

"Ik ben op..."

Voor Van de Vyver, die in Duitsland bij Stuttgart speelt, zit haar periode bij de Yellow Tigers er meteen ook op. "Het regime weegt elke zomer meer en meer op mij', schrijft ze nog. "Ik heb besloten dat ik in deze cultuur niet meer wil verder werken."

 

"Ik ben op... Ik heb dit twee maanden geleden ook persoonlijk aan de technisch directeur en de bondscoach gezegd. Dit hoofdstuk wordt nu afgesloten. Ik durf het pas nu te zeggen omdat mijn besluit vast staat."

 

"Ik wil iedereen bij de Yellow Tigers toch bedanken voor de voorbije tien jaar. Ik heb veel geleerd, heel veel. Op tactisch, technisch, fysiek, emotioneel en mentaal vlak." 

 

"#funnytigerout"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: