Ga naar de inhoud

Club Brugge hoopt met jonge Barcelona-aanvaller Victor Barbera nieuwe parel gevonden te hebben

 wo 14 juni 2023 16:10
Barbera
Victor Barbera scoorde afgelopen seizoen 7 keer in 5 matchen in de UEFA Youth League.

Club Brugge heeft met Victor Barbera een derde zomertransfer voorgesteld. De 18-jarige aanvaller komt over van Barcelona, waarvoor hij het voorbije seizoen uitkwam voor het B-team.

Bij Club Brugge zijn ze na de weinig overtuigende terugronde duidelijk tot de conclusie gekomen dat ze hun aanvallende compartiment moeten versterken. Met Michal Skoras en Igor Thiago werden al een linksbuiten en een aanvaller aangetrokken.

Daar komt met Victor Barbera nog een derde speler voor de voorhoede bij. Barbera werd geboren in Barcelona, maar komt toch pas sinds 2020 voor FC Barcelona uit.

In zijn eerste seizoen was Barbera meteen topschutter van zijn jeugdcategorie. Hierna werd hij doorgeschoven naar Barcelona B, dat in de 3e divisie in Spanje uitkomt.

Afgelopen seizoen wist Barbera 8 keer te scoren in de competitie en 7 keer in de UEFA Youth League. Toch kiest hij op zijn 18e al voor een buitenlands avontuur. Club Brugge kon hem verleiden met een contract voor 4 jaar.

 

Club Brugge heeft met Ferran Jutgla al een ex-jeugdproduct van Barcelona in de aanval lopen. Na Jutgla, Portillo, Pina, Figueras en Vazquez wordt hij de 6e Spanjaard bij blauw-zwart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.