Ga naar de inhoud

Mountainbikegrootheid Nino Schurter schrijft geschiedenis met 34e WB-zege

 zo 11 juni 2023 18:06
Nino Schurter heeft een nieuw record beet.

De Zwitser Nino Schurter (37) heeft zondag in zijn thuisland mountainbikegeschiedenis geschreven in de tweede manche voor de Wereldbeker crosscountry in Lenzerheide. De tienvoudige wereldkampioen reed naar zijn 34ste zege in de Wereldbeker, en is daarmee nu alleen recordhouder.

Met een aanval na veertig minuten wedstrijd deed Schurter zijn thuispubliek ontploffen in Lenzerheide, en daarna werd de 37-jarige Zwitser niet meer bedreigd.

 

Geëmotioneerd stortte hij zich na de aankomst in de armen van zijn entourage. Tot vandaag deelde Schurter het record van 33 wereldbekerzeges met de Fransman Julien Absalon.   

 

De strijd voor de tweede plek werd betwist in een sprint met drie, waarin de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly zich vijftien seconden na de aankomst van Schurter de snelste toonde.

 

De Fransen Jordan Sarrou en Thomas Griot werden derde en vierde, de Belgen Jens Schuermans en Pierre de Froidmont 30e en 34e. De Brit Tom Pidcock en de Nederlander Mathieu van der Poel kwamen niet aan de start.   

 

Bij de vrouwen haalde de Franse Loana Lecomte het in Lenzerheide. Zij toonde zich de beste in de klimstroken en won met achttien seconden voorsprong op Nederlands kampioene Anne Terpstra.

 

De Zwitserse Alessandra Keller werd derde, veldrijdster Puck Pieterse vijfde en Belgisch kampioene Emeline Detilleux 23e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.