Vincent Kompany en zijn Burnley zijn al op oefenstage: "Genoeg vakantie gehad dit jaar"

 do 8 juni 2023 18:22
Voor de spelers van Burnley is de voorbereiding op het nieuwe seizoen deze week al begonnen.
Voor de spelers van Burnley is de voorbereiding op het nieuwe seizoen deze week al begonnen.

Vincent Kompany laat er geen gras over groeien: om zijn team klaar te stomen voor de terugkeer in de Premier League staat Burnley sinds deze week al opnieuw op het trainingsveld. "We willen helemaal klaar zijn", legt Kompany uit op de website van de club.

Neen, veel tijd om te bekomen van hun titelfeestje hebben de Burnley-spelers niet gekregen. Na een kleine 4 weekjes vakantie is het weer bittere ernst: sinds maandag wordt er weer getraind bij de kampioen van de Championship.

 

Vincent Kompany en zijn team zijn vandaag op het vliegtuig gestapt naar Portugal voor een oefenstage tot volgende week vrijdag. Daarna krijgen de spelers wel nog 10 dagen vrij, op 26 juni worden ze opnieuw verwacht.

 

"Ik denk niet dat we te weinig vakantie hebben. We hebben nu een drietal weken vrij gehad en in de winter hadden we ook een break van enkele weken. Dat is wel genoeg", vindt Kompany.

De tijd die we nu al kunnen spenderen op het trainingsveld is van onschatbare waarde.

Vincent Kompany

"We mogen niet op onze lauweren rusten omdat we kampioen geworden zijn. We kijken uit naar onze terugkeer in de Premier League. De tijd die we nu al kunnen spenderen op het trainingsveld is van onschatbare waarde."

 

"Het is heel belangrijk om nu weer aan de slag te gaan. We hebben een plan om ons helemaal klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. We willen 100 procent fit en klaar zijn, maar we vinden het ook heel belangrijk om ons te blijven ontwikkelen."

 

Om de afwezigheid van enkele internationals op te vangen, laat Kompany ook enkele beloften meetrainen. "En we kunnen nu ook individueler werken. Zo kunnen we voorsprong nemen op ons schema. Hoe meer tijd we op het trainingsveld staan, hoe sneller onze spelers beter worden. We willen onze tijd zo goed mogelijk benutten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: