Ga naar de inhoud

Julian Mertens aan de beterhand: "Hij heeft al oefeningen in bed kunnen doen"

 ma 5 juni 2023 15:48
Mertens kwam woensdagmiddag ten val op training.

Belangrijk nieuws uit de wielerwereld. Julian Mertens, een 25-jarige renner van Bingoal-Wallonie-Bruxelles, blijft vorderingen maken in zijn herstel. Mertens was woensdag zwaar gewond geraakt bij een ongeval op training. 

Woensdagmiddag kwam Mertens met zijn tijdritfiets ten val op training in Vorselaar. De renner zou tegen een geparkeerde oplegger zijn gereden. Mertens liep daarbij ernstige verwondingen op.

 

Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij tot zaterdag in een kunstmatige coma werd gehouden. De renner onderging operaties aan de wervelkolom en de kaak en liep ook breuken op in de arm en ribben. 

 

"Julian Mertens is sinds zaterdag wakker en boekt elke dag vooruitgang in zijn herstel", zo bevestigde zijn team Bingoal WB.

 

"De dosis medicijnen die Julian moet nemen, is verminderd en hij heeft al wat oefeningen in bed kunnen doen met de fysiotherapeut. Hij is zeker snel moe, maar er is vooruitgang", luidt het.

 

Mertens werd een week geleden nog 21ste in de Ronde van Limburg. Maar gaat nu een lange revalidatie tegemoet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: