Ga naar de inhoud

Verstappen parkeert zich makkelijk op de pole in Spanje, Leclerc pas 19e

Wereldkampioen Max Verstappen zal morgen vanaf de pole vertrekken in de Grote Prijs van Spanje. De Nederlander zette met schijnbaar gemak de snelste tijd neer. Carlos Sainz reed voor eigen publiek naar plek 2, zijn Ferrari-ploegmaat beleefde een moeilijke dag. Hij start morgen vanaf plek 19.

Dat de snelste tijd van Max Verstappen zou komen tijdens deze kwalificaties was geen verrassing. Hij had alle oefensessies al gedomineerd. Tijdens de laatste vrije trainingen hing er nog regen in de Spaanse lucht, maar tijdens de kwalificaties droogde de baan op.

 

De Nederlander klokte af in 1'12"272, bijna een halve seconde sneller dan zijn eerste belager. "De auto voelde heel goed vandaag", gaf Verstappen een simpele verklaring voor zijn dominantie.

 

Voor de 25-jarige Verstappen is het zijn 4e pole van het seizoen (na Bahrein, Australië en Monaco) en de 24e uit zijn carrière.

 

Verrassender is misschien de rest van de top 3. Carlos Sainz kon voor eigen publiek de 2e plaats pakken in zijn Ferrari n Lando Norris zette de 3e tijd neer in de McLaren. Toen hij dat na de race te horen kreeg, sprak zijn reactie boekdelen: "Huh, wat? Echt waar? Interessant...".

 

Lewis Hamilton (Mercedes) start naast hem. Hamilton zette eigenlijk de 5e tijd neer, maar nummer 4 Pierre Gasly (Alpine) werd na de kwalificaties bestraft en 6 plekken achteruit gezet voor het hinderen van Sainz en Verstappen.

 

Charles Leclerc (Ferrari), vorig jaar nog de polesitter in Spanje, viel al af in het eerste deel van de kwalificaties. De Monegask had problemen met zijn auto en kwam niet verder dan de 19e chrono. In de punten rijden wordt voor hem dus een opgave morgen.

 

Ook Sergio Perez (Red Bull) deed het niet al te best. De ploegmaat van Verstappen ging tijdens Q2 het grind in. Hij start morgen als 11e. Thuisfavoriet Fernando Alonso is 9e. Ook zijn Aston Martin kwam niet ongeschonden uit Q2 en zo kon hij tijdens Q3 zijn kansen niet meer echt verdedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De startvolgorde voor morgen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
WK-stand klassement
Pos.RijderConstructeurPunten
1
Max Verstappen
Red Bull Racing
374
2
Sergio Perez
Red Bull Racing
223
3
Lewis Hamilton
Mercedes
180
4
Fernando Alonso
Aston Martin
170
5
Carlos Sainz
Scuderia Ferrari
142
6
Charles Leclerc
Scuderia Ferrari
123
7
George Russell
Mercedes
109
8
Lando Norris
McLaren
97
9
Lance Stroll
Aston Martin
47
10
Pierre Gasly
Alpine
45
Pos.ConstructeurPunten
1
Red Bull Racing
597
2
Mercedes
289
3
Scuderia Ferrari
265
4
Aston Martin
217
5
McLaren
139
6
Alpine
81
7
Williams Racing
21
8
Haas F1 Team
12
9
Alfa Romeo
10
10
AlphaTauri
5