Ga naar de inhoud

Leermeester en leerling vallen in de prijzen: Guardiola en Kompany zijn Trainers van het Jaar

Kompany en Guardiola werden gisterenavond allebei geroemd op de LMA Awards.

Geen grotere triomf voor een meester dan een succesvolle leerling. Pep Guardiola zal dan ook trots geweest zijn gisteren. Hij won samen met zijn pupil Vincent Kompany de trofee van Trainer van het Jaar. Guardiola in de Premier League, Kompany in de Championship.

Vincent Kompany mocht gisteren eerst zelf vieren en iets later toekijken hoe ook zijn meester  Pep Guardiola in de bloemetjes werd gezet op de LMA Awards.

 

Eerst won Kompany, die de kneepjes van het vak leerde bij de Spanjaard, de trofee van Trainer van het Jaar in de Engelse tweede klasse.

 

Kompany werd op de jaarlijkse prijsuitreiking van de Engelse trainersorganisatie beloond voor de titel die hij pakte met Burnley.  

 

Onze landgenoot troefde in de verkiezing Michael Carrick (Middlesbrough), Paul Heckingbottom (Sheffield United), Rob Edwards (Luton) en Mark Robins (Coventry) af.

 

Naast Kompany bij Burnley slaagden ook Heckingbottom en Edwards erin om Sheffield United en Luton Town naar de Premier League te loodsen.

 

(lees voort onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even later kreeg (de afwezige) Guardiola dezelfde eer als Kompany, maar dan in de Premier League. De Spaanse meester-tacticus werd al voor de vierde keer verkozen tot Trainer van het Jaar.


Hij leidde Manchester City dit seizoen naar de titel in de Premier League en ligt nog op koers voor de treble.


Andere genomineerden waren Mikel Arteta (Arsenal), Roberto De Zerbi (Brighton), Unai Emery (Aston Villa), Eddie Howe (Newcastle United) en Marco Silva (Fulham).