Ga naar de inhoud

Lennert Van Eetvelt schrijft nu ook slotetappe en eindklassement op zijn naam in Frankrijk

 zo 28 mei 2023 16:33
Van Eetvelt heeft er een straffe week op zitten in de Alpes Isère Tour.

Eentje is geentje, moet Lennert Van Eetvelt gedacht hebben. Na een knappe zege gisteren, heeft de jonge Belg vandaag nu ook nog de slotetappe van de Alpes Isère Tour gewonnen. Van Eetvelt kwam net als gisteren solo aan in de beloftekoers. Hij stelde zo de overwinning in het eindklassement veilig.

Alweer een straffe zege van de 21-jarige Lennert Van Eetvelt. De renner van Lotto-Dstny rondde voor de tweede dag op rij een solo af in de Alpes Isère Tour. Vandaag kwam hij met 35 seconden voorsprong aan in Saint-Pierre-de-Chartreuse.

 

Van Eetvelt droeg na de etappe van gisteren al de leiderstrui. Hij startte vandaag in de vijfde en laatste etappe met 55 seconden voorsprong op zijn eerste belager, Oscar Onley.

 

Ook vandaag kwam Onley nog het dichtst in de buurt van Van Eetvelt, maar uiteindelijk moest de Brit opnieuw ruim een halve minuut toegeven. Van Eetvelt eindigt de Franse beloftekoers zo met een ruime voorsprong van anderhalve minuut.

 

De jonge Belg is duidelijk helemaal terug na de medische perikelen van vorige maand. Van Eetvelt werd even op non-actief gezet na een onderzoek naar het gebruik van neusdruppels. Hij werd onlangs volledig vrijgesproken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: