Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  21 - Livigno - Monte Pana
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Met z'n allen naar Rome: tijdslimiet klimtijdrit is opgetrokken, sprinters dollen met publiek

 za 27 mei 2023 13:43
De afscheidnemende Cavendish zwaait het Giropubliek uit.

Na het slagveld van de voorbije weken - maar liefst 52 renners gaven op in deze Giro - zullen er zonder ongelukken vandaag geen slachtoffers meer vallen. De organisatie trok de tijdslimiet voor de klimtijdrit op, waardoor de mindere klimmersbenen op hun gemak omhoog konden rijden. Tot groot jolijt van sprinters als Jonathan Milan en Mark Cavendish.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Corona, valpartijen, ziekte, vermoeidheid ... Dag na dag waren er de voorbije drie weken tal van opgaves te melden in het Giropeloton. Maar liefst 52 van de 176 renners - 1 op 3 - moesten de strijd staken in Italië.

 

Voor de loodzware klimtijdrit naar de Monte Lussari toonde de organisatie zich dan ook genadig. De tijdslimiet werd opgetrokken van 30% - al 5% procent meer dan bij een normale tijdrit - naar 50% en haalde zo voor de mindere klimmers in het pak wat druk van de ketel.

 

Sprinters als Jonathan Milan, Mark Cavendish en Pascal Ackermann konden zo zelfs nog wat genieten bij aankomst op de top en maakten er een feest van. De talrijke tifosi werden opgezweept en kregen high fives.

Gerelateerd: