Ga naar de inhoud

Rode Duivels voor het eerst kritisch over Roberto Martinez: "Hij had ons meer moeten pushen"

 wo 24 mei 2023 11:54
Roberto Martinez krijgt kritiek in de nieuwe Duivels-docu.

Hoe keken de Rode Duivels nu echt naar Roberto Martinez? Na de jarenlange goednieuwsshow vallen er in de nieuwe documentaire  voor het eerst ook wat kritische noten te horen over de ex-bondscoach. "Hij had harder met ons moeten zijn", klinkt het bijna unaniem.

De laatste aflevering van de docureeks "One for All" focust zich volledig op het voorbije WK. En in de slotminuten komt ex-bondscoach Roberto Martinez nadrukkelijk ter sprake.

 

Romelu Lukaku zag dat de Spanjaard een dead man walking was.

 

"Je voelde het ontslag aankomen", zegt de spits daarover. "Bij de journalisten wilde iedereen de trainer buiten. Oké, hij is niet duidelijk in zijn communicatie, maar de man is nu eenmaal hoe hij is. Wil je misschien zijn telefoonnummer of beste maatjes met hem zijn?"

Martinez had ons meer moeten pushen, vaker met de neus op de feiten duwen.

Romelu Lukaku

Nadat Lukaku de verdediging van de coach opneemt, maakt hij evenwel ook een kritische bedenking.

 

"Martinez had ons meer moeten pushen, vaker met de neus op de feiten duwen. Als voetballer moet je die kritiek kunnen aanvaarden. Wij moeten onszelf ook pushen. Als we fouten maken, maak ons daar dan verantwoordelijk voor."

 

Witsel denkt er hetzelfde over: "De coach had na bepaalde wedstrijden harder moeten zijn voor ons. Toen heb ik hem zelden geënerveerd gezien. Maar we mogen niet alles op de trainer schuiven, als spelers zijn we ook zelf verantwoordelijk."

Gerelateerd: