Ga naar de inhoud

Billie Jean King Cup: Belgische vrouwen ontmoeten Hongarije in barrages wereldgroep

 wo 24 mei 2023 16:45
Elise Mertens.

Het Belgische team treft op 10, 11 en 12 november Hongarije in de barrages om het behoud in de wereldgroep. België, het nummer dertien op de wereldranglijst voor landenteams in het vrouwentennis, heeft het thuisvoordeel tegen het nummer 27.

De andere wedstrijden voor het behoud in de wereldgroep zijn Slovakije-Argentinië, Groot-Brittannië-Zweden, Brazilië-Zuid-Korea, Oekraïne-Nederland, Servië-Roemenië, Japan-Colombia en Oostenrijk-Mexico. De verliezers van de barragewedstrijden vallen uit de wereldgroep.

 

De Belgische vrouwen verloren vorige maand van Canada in de strijd om een plaats in de finaleronde van de Billie Jean King Cup. Hongarije won dan weer zijn poule in groep I van de Europees-Afrikaanse zone.

 

Voor de groepsfase van die eindronde werd er ook geloot in Londen. Daarin ontmoet titelverdediger Zwitserland Tsjechië en de Verenigde Staten in de eerste groep. Australië, de verliezende finalist van vorig jaar, treft Kazachstan en Slovenië, vijfvoudig winnaar en gastland Spanje speelt dan weer tegen Canada en Polen. De laatste groep bestaat uit Frankrijk, Italië en Duitsland.

 

De wedstrijden in de groepsfase vinden in Sevilla plaats tussen 7 en 10 november, de finalewedstrijden staan net als de barragewedstrijden voor het weekend van 11 en 12 november gepland.