Ga naar de inhoud

Maakt polsbreuk einde aan WK-ambities van Jago Geerts?: "Ik geloof nog steeds in de titel"

 ma 22 mei 2023 13:19
Geerts ging over kop.

In de MX2-manche van Frankrijk sloeg zondag het noodlot toe voor Jago Geerts. Onze landgenoot verloor in een afdaling de controle over zijn motor en vloog plots door het luchtruim. Een polsbreuk is zijn deel, een ramp in de strijd om de wereldtitel. "Jammer dat er iets moest gebeuren voor het parcours aangepast werd", reageert Geerts.

(Te) gevaarlijke afdaling

De beelden van de val van Geerts zijn spectaculair. Onze landgenoot verliest de controle over zijn motor in een lastige afdaling en gaat over kop. "Het was echt een gevaarlijke afdaling, hij lag er heel slecht bij", reageerde Geerts op Radio 1.

 

"Het was een heel zware crash. Ik heb enkel mijn pols gebroken, die was meteen heel stijf, ik voelde dat het niet klopte. Gelukkig heb ik voor de rest niet te veel last, het kon veel erger zijn."


"Er zijn veel rijders gevallen op die afdaling, ze hebben die later ook afgevlakt. Het is spijtig dat er iets moest gebeuren voor men eraan begon te werken."


"Er lagen heel veel diepe sporen en putten, het was echt opletten geblazen. Als je iets te snel naar beneden ging, werd het meteen afgestraft."

Ik heb enkel mijn pols gebroken, gelukkig heb ik voor de rest niet te veel last. Het kon veel erger zijn.

Jago Geerts

Geerts moest de strijd staken en werd snel onderzocht. "We zijn naar het medisch centrum geweest, daar zagen ze op een foto meteen dat mijn pols gebroken was."


"Het is wel een mooie breuk. We gaan maandag terug op controle in Antwerpen en dan zullen we wel zien wat er moet gebeuren."


Een mooie breuk, wil dat dan zeggen dat het herstel vlot zou kunnen verlopen? "Misschien is een operatie niet nodig, we moeten afwachten wat de expert zegt."

Geen paniek

In de WK-strijd is de blessure voor Geerts natuurlijk een fikse domper. Onze landgenoot zal enkele races aan de kant staan en misloopt zo heel wat WK-punten. Zijn voorsprong van 48 punten in de stand kan zo wegsmelten als sneeuw voor de zon. 

 

"De eerste zes races waren heel goed verlopen voor mij, dus het is heel spijtig dat dit nu gebeurd is. Maar ik wil er niet te lang bij blijven stilstaan. Ik denk dat ik nog steeds een kans maak op de titel. Ik wil gewoon zo snel mogelijk terug racen."

 

"Het seizoen is nog lang, er zijn nog dertien races te gaan. Ik ga nog niet panikeren en ik blijf positief. Vorig jaar was ik er heel dicht bij, hopelijk kan ik het tweede deel van het seizoen nog goed afsluiten."

Gerelateerd: