Ga naar de inhoud

Paul Van den Bulck neemt ontslag als voorzitter voetbalbond na klachtenbrief

 vr 19 mei 2023 12:40

Het blijft onrustig bij de Belgische voetbalbond. Voorzitter Paul Van den Bulck heeft zelf een stap opzijgezet nadat hij deze week onder vuur was komen te liggen. In een uitgebreide brief deed het directiecomité van de KBVB zijn beklag over de werkwijze van Van den Bulck. Na het ontslag van CEO Peter Bossaert is dit de tweede topman die op korte tijd vertrekt bij de bond.

Nog geen jaar geleden, in juni 2022, werd Van den Bulck voorzitter van de Belgische voetbalbond. Hij werd verkozen als opvolger van Mehdi Bayat. Daarvoor was hij een jaar lid van de Raad van Bestuur.

 

Maar nu neemt de Brusselse advocaat dus ontslag als voorzitter. Dat doet hij niet zomaar, hij lag de voorbije dagen stevig onder vuur. Het directiecomité van de KBVB schreef begin deze week een brief naar de Raad van Bestuur. De inhoud? 6 pagina's met klachten over de voorzitter.

 

Van den Bulck heeft akte genomen van de aantijgingen en zet dus zelf een stap opzij. Hij beseft dat de plooien niet meer glad te strijken zijn. 

 

"In de huidige omstandigheden kan ik mijn job als voorzitter niet meer uitoefenen.  Maar ik hoop dat, als ik een stap opzij zet, de Raad van Bestuur wel kan blijven werken", zegt hij in een korte reactie.

 

De Belgische voetbalbond heeft akte genomen van zijn ontslag. Officieel is hij tot maandag voorzitter, dan komt de Raad van Bestuur samen. Daar zal Van den Bulck tekst en uitleg geven.

 

Deze nieuwe crisis aan de top van de voetbalbond komt er wel heel snel na de vorige. Nog geen twee maanden geleden was er het gedwongen ontslag van CEO Peter Bossaert. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door Manu Leroy.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: