Ga naar de inhoud

"Guardiola had voor het eerst het gevoel: dit is het voetbal dat ik wil spelen"

 do 18 mei 2023 00:00

Manchester City kon moeilijk met nog meer toeters en bellen de finale van de Champions League bereiken. Ook analist Wim De Coninck graait gretig in de trommel met superlatieven, maar voor één man haalt hij er de meeste naar boven: Pep Guardiola.

In de vorige ronde had Manchester City in eigen huis al Bayern München met 3-0 afgepoeierd, nu kreeg titelverdediger Real Madrid er zelfs met 4-0 van langs.

 

"Er zijn niet genoeg superlatieven om de prestatie van Manchester City te beschrijven", zegt analist Wim De Coninck.

 

"Ik denk dat Pep Guardiola voor het eerst het gevoel had: dit is het voetbal dat ik wil spelen."

 

"Het was een echte masterclass van City. Je moet nu niet gaan proberen dit voetbal met je eigen ploeg te imiteren, want hier gaat jaren werk aan vooraf. Het moet geweldig zijn als het er dan uitkomt."

 

"Geen enkele coach ter wereld heeft meer invloed op een elftal dan Guardiola", zwaait De Coninck met nog wat meer bloemetjes. "Soms liep het mis, omdat hij zelf een rare zet deed, maar nu had hij op voorhand gezegd dat hij normaal zou doen. Dit is dan het resultaat."

 

"Als je het voetbal van Manchester City goed uitvoert, dan is er als tegenstander gewoon niets aan te doen."

 

"Vorige week ging het nog wel voor Real. Nu was hun beste speler Thibaut Courtois. Het zegt alles dat hij er toch nog 4 binnen krijgt, maar hij redt eigenlijk 3 gemaakte goals. Anders was het een totale vernedering geweest."

Als je het voetbal van Manchester City goed uitvoert, dan is er als tegenstander gewoon niets aan te doen.

Wim De Coninck

Lukaku vs De Bruyne

Volgens Wim De Coninck is het nagenoeg een uitgemaakte zaak dat Manchester City straks ook de finale zal winnen tegen Inter.

 

"Ze waren wat moeizaam aan het seizoen begonnen, maar nu heb je het gevoel dat ze niet meer af te stoppen zijn. Het zit er dik in dat ze de treble zullen winnen."

 

"In één wedstrijd is natuurlijk veel mogelijk en Italianen mag je nooit onderschatten, maar als je beide halve finales hebt gezien, kun je toch alleen maar City noemen als eindwinnaar."

 

"Je zag het ook aan de reactie van Guardiola en zijn spelers. 'Dit jaar gaan we het ons niet meer laten afnemen.' Als het toch weer zou mislukken, zou het de grootste ontgoocheling ooit zijn voor City."

 

"Anderzijds, bij Inter hebben ze wel een Romelu Lukaku in supervorm, dat heeft hij dinsdag nog bewezen. Na die prestatie zal hij wel aan de finale mogen beginnen. Romelu Lukaku tegen Kevin De Bruyne: daar kijk ik nu al naar uit."

De Coninck
Wim De Coninck
Gerelateerd: