Ga naar de inhoud

FOTO: Pelé wordt vereeuwigd in uniek en blinkend mausoleum

 di 16 mei 2023 12:25
Twee Braziliaanse fans staan naast het graf van Péle. Eén van hen is duidelijk emotioneel.
Emotionele Braziliaanse fans aan het graf van hun voetbalgod

Pelé blijft leven in de harten van het Braziliaanse volk, ook na zijn dood. Gisteren is het mausoleum, gebouwd voor de gouden kist van de voetballegende, geopend voor bezoekers. Intussen is het bijna vijf maanden geleden dat Pelé overleed op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Zijn herinnering leeft verder dankzij zijn bijzondere graftombe. 

Het mausoleum, volledig gewijd aan de voetbalgod, bevindt zich in Santos, zijn thuisstad ten zuidoosten van São Paulo.  De drievoudige wereldkampioen kreeg zijn laatste rustplaats in het Memorial Necropole Eucumênica, een witte hoogbouw in de stad, de hoogste begraafplaats ter wereld met 10 verdiepingen. 

 

"Het is met veel liefde gemaakt door mensen die hem kenden en met hem leefden. Het vat de essentie samen van wie hij was", vertelde Pelé's zoon Edinho bij de opening.

 

Voor de ingang van het graf staan twee gouden standbeelden van Pelé die de bezoekers verwelkomen. Bij het betreden van de graftombe valt direct de grote gouden kist op, met op de bovenzijde van de kist een groot kruis, zijn volledige naam 'Edson Arrantes do Nascimento' en zijn geboorte- en sterfdatum. 

 

De vloer is bekleed met kunstgras, de muren zijn behangen met foto's van juichende Santos-fans en er weerklinkt een eindeloos gejuich.  

 

Fans kunnen het mausoleum gratis bezoeken.

Gerelateerd: