Ga naar de inhoud

Van "sensationeel" tot "biertjes van Hendry": internationale pers lyrisch over comeback van Luca Brecel

 zo 30 april 2023 11:13
Luica Brecel
Luca Brecel zoekt op de persconferentie naar een verklaring voor zijn comeback.

De onwaarschijnlijke comeback van Luca Brecel in de halve finale van het WK snooker is ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbijgegaan. In de buitenlandse media werden de superlatieven niet gespaard. Een overzicht.

In de bakermat van het snooker, het Verenigd Koninkrijk, werd de prestatie van Luca Brecel gretig opgepikt. Kwaliteitskrant The Guardian heeft het over "de grootste comeback ooit in de geschiedenis van het WK". 

 

De krant leefde ook mee met Si, die na een goede start helemaal instortte. "Het was moeilijk om geen sympathie te voelen voor Si, die met zijn 20 jaar de jongste Crucible-finalist in de geschiedenis leek te worden. Hij keek alsmaar meer bedrukt toe in zijn stoel, terwijl Brecel frame na frame bleef winnen."

 

Het populaire The Sun kopte met "Bel of the balls" en schuwde de grote woorden niet. "Het is de meest opmerkelijke ommekeer in de 47-jarige geschiedenis van dit theater."


"Niemand, zelfs geen talent als Ronnie O'Sullivan of Stephen Hendry, heeft zich ooit zo teruggevochten na een achterstand van 9 frames in een wedstrijd."

 

"Ongelooflijk als je bedenkt dat Brecel zegt dat hij zich verveelt als hij lange partijen speelt en soms zijn concentratie kan verliezen. Zevenvoudig wereldkampioen Hendry zal Brecel zeker een van die sterke Belgische biertjes schuldig zijn als dank."

Niemand, zelfs geen talent als Ronnie O'Sullivan of Stephen Hendry, heeft zich ooit zo teruggevochten na een achterstand van 9 frames in een wedstrijd.

The Sun

Bij onze noorderburen had de NOS het over een "sensationele zege van de Belg". "Hij boog tegen de Chinees Si Jiahui, met een reeks van elf frames op rij (de langste reeks ooit op het WK) een hopeloos lijkende stand (5-14) nog om in een zege."

 

Bij AD sprak men ook over een "grootste comeback" en verbaasde men zich nogmaals over de onorthodoxe voorbereiding van Brecel op dit WK.

 

"Toen "The Belgian Bullet" in de tweede ronde van Mark Williams won zette hij het op een zuipen en speelde hij FIFA, maar dat is voor vanavond niet aan te raden."

Gerelateerd: