Ga naar de inhoud

Tim Merlier kroont zich tot Belgische sprintkoning tegen Philipsen en De Lie in Leiedal Koerse

 za 29 april 2023 21:00

Een tussendoortje voor de sprinters. In het Leiedal Koerse profcriterium keken haast alle Belgische snelle mannen elkaar in de ogen. Het officieuze BK voor sprinters werd dan ook door de Belgische kampioen Tim Merlier gewonnen. Hij haalde het in een elitesprint voor Jasper Philipsen en Arnaud De Lie.

De Belgische sprintersgilde zakte vandaag af naar Bavikhove, waar het Leiedal Koerse profcriterium op het programma stond.

 

Van bij de start lag het tempo er erg hoog. Toch verhinderde dat Gianni Vermeersch niet om aan te vallen. De wereldkampioen gravel kreeg Maxime De Poorter, Kenny Molly, Kjell Cooman, Gauthier Van Maele, Maxime Laverge, Quinten Declercq en de plaatselijke Ruben Demarez mee.

 

Na zes ronden (van de 40) smolt, onder impuls van Yves Lampaert en Bert Van Lerberghe, alles toch weer samen.   

 

Jasper Philipsen ging dan even aan de boom schudden en kreeg onder anderen Tim Merlier en Tiesj Benoot mee in steun. Arnaud De Lie zorgde ervoor dat ook deze poging op niets uitdraaide.

 

Nadien volgde nog een spervuur van aanvallen, maar de ploegmakkers van de rappe mannen zorgden voor een kopgroep met dertien renners, waar haast alle topsprinters in verscholen zaten.

 

In het elitegroepje toonde Tim Merlier zich in een koninklijke sprint sneller dan zijn voormalige ploegmakker Jasper Philipsen en Arnaud De Lie. Gerben Thijssen eigende zich de vierde plaats toe, voor Christophe Noppe.

Gerelateerd: