Ga naar de inhoud

Vader Brecel: "Heb bericht gestuurd dat Luca niet moet opgeven en vooral genieten"

 wo 26 april 2023 09:16

Kalmte kan je redden. Carlo Brecel -  de vader van Luca Brecel - laat zich niet gek maken nu zijn zoon tegen de nummer 1 van de wereld speelt op het WK snooker. Hij hoopt dat Luca vanmiddag met dezelfde ingesteldheid aan de derde sessie tegen Ronnie O'Sullivan begint.

Luca Brecel speelt vandaag om 15.30 uur zijn derde sessie tegen Ronnie O'Sullivan in de kwartfinales van het WK. Brecel moet een achterstand van 4 frames goedmaken. Die achterstand liep hij al op tijdens de eerste sessie.

 

"In het algemeen ben ik blij over de avondsessie. Het ging beter dan in de eerste sessie, maar tegen O'Sullivan moet je extra meeval hebben om bij te kunnen blijven", vertelt Carlo Brecel.

 

"Het wordt heel moeilijk, maar ik heb Luca een bericht gestuurd: "Kom op, maat. Niet opgeven. Ga er gewoon voor.""

 

"Luca moet bevrijd spelen. Plezier hebben en er gewoon voor gaan. Als ik de commentaar op BBC hoor, dan is dat enkel positief. En verliezen van O'Sullivan zou geen schande zijn."

 

Alles kan en niets moet, met die ingesteldheid kijkt de familie van Brecel naar hun zoon. "We zijn gewoon blij dat hij in de kwartfinales staat."

 

"Luca moet vooral genieten. Het WK is iets speciaals. Zeker voor Luca, want na vijf deelnames waarin hij sneuvelde in de eerste ronde, staat hij nu in de kwartfinales."

 

"We zien nu wel hoe het vandaag gaat."

Gerelateerd: