Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De LBL-sterren: Smeert Demi Vollering extra stroop op haar Luikse wafel?

 zo 23 april 2023 08:05
De laatste sterren van het voorjaar.

Ook de vrouwen leggen hun voorjaar zondag neer in de Ardennen. Zetten SD Worx en slokop Demi Vollering nog een laatste uitroepteken? Dit zijn de sterren van onze jury. 

***

Treedt Demi Vollering in de voetsporen van haar ploegleidster Anna van der Breggen?

 

De Nederlandse won in 2017 het klimdrieluik, Vollering heeft de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl al op zak en kan de tweede vrouw worden die een hattrick scoort.

 

In 2021 boekte ze hier haar eerste WorldTour-overwinning en Vollering finishte dit voorjaar in 7 koersdagen slechts één keer buiten de top 2. In de Omloop eindigde ze 17e.

 

Het grootste gevaar komt volgens onze jury uit Duitse hoek. Liane Lippert kon Vollering in Hoei even schaduwen, maar moest finaal tevreden zijn met de 2e plaats.

 

De Duitse kampioen heeft dit voorjaar duidelijk progressie gemaakt en kan bij Movistar ook het ploegenspel uitbuiten.

**

Binnen dat Movistar-kamp is Annemiek van Vleuten uiteraard een certitude, al loopt dit voorjaar niet van een leien dakje en blijft de wereldkampioene vechten met zichzelf. 

 

Van Vleuten won in 2019 en 2022 in Luik en kan de eerste vrouw worden die een Monument drie keer wint. 

 

Luik-Bastenaken-Luik heeft jarenlang een Italiaans tintje gehad, maar bij de mannen wacht Danilo Di Luca (2007) nog altijd op een opvolger.

 

Bij de vrouwen is Elisa Longo Borghini (3e in 2021) de enige Italiaanse die al op het podium is geëindigd in La Doyenne.

 

In de laars branden ze eveneens een kaars voor Silvia Persico, winnares van de Brabantse Pijl. 

*

Door een val speelde Cecilie Uttrup Ludwig geen rol van betekenis in de Waalse Pijl, met Grace Brown vormt ze een sterke tandem bij FDJ.

 

Veterane Mavi Garcia (39) stak woensdag haar neus nog eens aan het venster met een 4e plaats, de immer betrouwbare Katarzyna Niewiadoma wacht al sinds 2019 op een nieuwe zege in de WorldTour.

 

De laatste schaduwfavoriete is Gaia Realini, the new kid bij Trek-Segafredo. De 21-jarige Italiaanse is een absoluut lichtgewicht - grofweg 40 kg voor 1,50 meter - en werd woensdag 3e.

Gerelateerd: