Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De laatste Luikse sprokkels van Remco Evenepoel: "Wil zondag foto op Instagram"

 za 22 april 2023 16:40
Remco Evenepoel.

Het lijkt alsof er zondag maar 2 renners aan de start staan in Luik-Bastenaken-Luik: iedereen gaat uit van een bokskamp tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar. Op de ploegvoorstelling van Luik-Bastenaken-Luik blikte die eerste nog eens vooruit: "Ik heb al goed gepresteerd in de regen", zei hij over het druilerige Belgische weer. 

Terwijl Tadej Pogacar als een sneltrein door de perszone wandelde in Luik, nam een ontspannen Remco Evenepoel de tijd om - al schuilend onder een paraplu - de vragen te beantwoorden.

 

"Het weer valt een beetje tegen, maar ik heb ook al goed gepresteerd in de regen", knipoogde de regenboogtrui.

 

Het is zijn eerste koers dit seizoen op Belgische wegen. De decibelmeter ging bij de voorstelling de lucht in.

 

"Het zal morgen nog leuker en impressionanter zijn, want vandaag was er nog niet te veel volk."

 

De wereldkampioen snakt naar een zege in zijn shirt. Hij won dit seizoen al, maar zijn shirt werd toen gecamoufleerd door een leiderstrui.

 

"Ik zou graag zondagavond een mooie foto delen op Instagram met die strepen. We doen er alles aan en we hebben er vertrouwen in."

 

Maar eerst hoopt Evenepoel nog op "een rustige avond". "Ik heb een beetje een slechte verplaatsing gehad vanuit Tenerife naar hier met een late vlucht."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ilan Van Wilder: "We hebben de manschappen om het plan uit te voeren"

Ploegmakker Ilan Van Wilder heeft het over "een supergoeie ploeg" die morgen aan de start staat.

 

"We zullen de koers zeker in handen nemen. We hebben een goeie tactiek en zeker de manschappen om het plan uit te voeren."

 

Al kijkt ook de meesterknecht al naar de Giro. "Iedereen is in vorm, maar de laatste procentjes bewaren we voor Italië."

 

"We hebben op stage goed getraind en de sfeer was goed. Het was ideaal."

 

"Of we sterker zijn dan vorig jaar in de Vuelta? Dat denk ik zeker. Onze voorbereiding was alleszins beter en we hebben veel moed geput uit die Vuelta."

Gerelateerd: