Ga naar de inhoud

Ziekenboeg van Intermarché-Circus-Wanty puilt uit, Girmay is teruggekeerd naar Eritrea

 di 18 april 2023 19:15
Biniam Girmay kwam zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen.

Intermarché-Circus-Wanty begon als een raket aan het seizoen, maar tijdens de weken van de waarheid is de Belgische WorldTour-ploeg weggedeemsterd. Een lawine aan valpartijen, ziekte en pech biedt een verklaring. De ploeg deelde een medische update. 

Kopman Biniam Girmay viel letterlijk weg in de Ronde van Vlaanderen. Zijn voorjaar kwam er abrupt ten einde. 

 

"We hebben hem twee weken in België van nabij opgevolgd om zijn wonden te verzorgen en de toestand van zijn hersenschudding te evalueren", meldt de medische cel van Intermarché - Circus - Wanty.

 

"Vorige vrijdag kreeg hij na een laatste neurologische controle in het ziekenhuis van Ukkel groen licht om naar huis terug te keren en zijn herstel in Eritrea verder te zetten."

 

"Deze maandag heeft hij voor het eerst een kwartier op de rollen gefietst om zijn graduele terugkeer naar intensief sporten in te zetten."

 

Voor Taco van der Hoorn is het afwachten of hij fit geraakt voor de Giro, door irritatie aan zijn knie is Rui Costa van de startlijst van de Waalse Pijl gehaald. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.