Streep door play-offrekening van Bucks: Antetokounmpo valt thuis uit in Game 1, Miami wint

ma 17 april 2023 08:12
Hij probeerde nog even in het tweede kwart, maar verdween dan uit de partij.
Giannis Antetokounmpo viel hard op zijn rug op het eind van het eerste kwart.

De play-offs zijn met een domper begonnen voor Milwaukee, de beste reguliere ploeg verloor thuis zijn eerste match tegen Miami, maar vooral vedette Giannis Antetokounmpo. Het is afwachten hoe erg zijn rugblessure is. Elders wonnen de Lakers in Memphis en de Clippers in Phoenix. Denver hield de punten thuis.

De Bucks konden geen hele wedstrijd rekenen op hun beste speler, de Heat wel. Dat maakte grotendeels het verschil: Jimmy Butler was bij de bezoekers goed voor 35 punten en 11 assists in de 117-130-overwinning.

De Bucks zagen op iets meer dan 4 minuten van het einde van het eerste kwart Giannis Antetokounmpo hard op zijn rug vallen na een fout van Kevin Love. De dubbele MVP stond langzaam op, bleef nog even in de match om zijn vrijworpen te nemen, maar ging 2,5 minuut later toch naar de kleedkamer.

Hij keerde op iets minder dan 10 minuten van het eind van het tweede kwart terug, maar met 8,5 minuut op de klok verdween hij nog voor de rust definitief uit de wedstrijd met 6 punten en 3 rebounds in 11 minuten.

"Hij onderging een scan", gaf coach Mike Budenholzer mee. "We blijven hem kort opvolgen, het zal vooral belangrijk zijn hoe hij ontwaakt, hoe hij zich vannacht en morgen voelt."

Bij de Heat droeg Bam Adebayo zijn steentje bij met 22 punten, 9 rebounds en 7 assists. Khris Middleton (33 ptn) en Bobby Portis (21) konden het tij voor de Bucks niet keren. De Heat verloren wel ook Tyler Herro, die iets voor de rust zijn hand brak, toen hij naar een bal dook.

De volgende wedstrijd is op woensdag. Het is helemaal niet duidelijk of Antetokounmpo die 2e thuismatch haalt.

(lees voort onder tweet)

De fase met Antetokounmpo en de match van Butler:

Teams uit LA openen met zege buitenshuis

In de eerste ronde van de Western Conference stonden 3 wedstrijden op het programma. De 2 ploegen uit Los Angeles kenden succes op verplaatsing. De Lakers zorgden voor de verrassing met 112-128 in Memphis.

LeBron James eindigde met 21 punten, 11 rebounds en 5 assists. En is zo de oudste speler die zulke statistieken in de play-offs kan voorleggen.

Bij de Lakers kwam Rui Hachimura met 29 punten van de bank, Austin Reaves kwam tot 23 punten in zijn allereerste play-offmatch, Anthony Davis had er 22. Voor het eerst sinds 1988 tellen de Lakers 4 spelers met 20 punten of meer in de play-offs.

De Grizzlies konden in de laatste 6 minuten op de klok niet over Ja Morant beschikken: die miste het einde van het partij door een handblessure.

De Clippers waren met 110-115 te sterk voor Phoenix. Kawhi Leonard nam de bezoekers op sleeptouw met 38 punten. Bij de Suns greep Kevin Durant net naast een triple double (27 punten, 11 assists, 9 rebounds).

Denver zette voor eigen publiek vlot Minnesota opzij met 109-80. Tweevoudig regerend MVP Nikola Jokic (13 punten, 14 rebounds) moest de titel van topschutter aan teamgenoot Jamal Murray (24 punten) laten.