Ga naar de inhoud

Er zit nog rek op: "Vollering heeft deze winter pas voor eerste keer écht goed getraind"

 di 18 april 2023 08:36
Demi Vollering won de Strade, Dwars door Vlaanderen en de Amstel.
Demi Vollering blonk samen met Lotte Kopecky uit bij SD Worx dit voorjaar.

Naast Lotte Kopecky was haar ploegmate Demi Vollering tot nog toe de renster van dit voorjaar. De Nederlandse won de Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race en volgens haar landgenote Marijn de Vries is er nog ruimte voor verbetering. "Ze is pas heel laat serieus gaan wielrennen", klinkt het.

Net als Lotte Kopecky heeft ook Demi Vollering dit jaar een gigantische stap gezet bij SD Worx. "Toen ik deze winter bij haar was, vertelde haar verloofde mij dat ze deze winter pas voor het eerst écht goed getraind heeft. Dat is wat we nu zien", vertelt Marijn de Vries aan Sporza.

 

"Vollering is pas heel laat serieus gaan wielrennen. Vorig jaar heeft ze voor het eerst de druk gevoeld van kopvrouw te zijn en kreeg ze meer media-aandacht. In Vlaanderen gaat de meeste aandacht naar Kopecky, maar je mag niet onderschatten hoe goed Vollering al was en hoe een gigantische stap ze gezet heeft."

 

De Vries weet dat Vollerings grote droom de Tour de France is. "Daar bereidt ze zich nu op voor. Ze heeft er haar seizoen ook op ingesteld. Tegelijk kan ze ook in de klassiekers heel goed uit de voeten. Ik denk dat ze ook in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik heel goed zal zijn."

Op dit moment zet ik Demi Vollering boven Annemiek van Vleuten. Die is minder goed dan ze was.

Marijn de Vries

Wordt Vollering dan de dominante renster voor de komende jaren? "Dat denk ik wel", zegt De Vries. "Zoals het nu gaat, zet ik haar boven Annemiek van Vleuten. Die is op dit moment minder goed dan ze was."

 

"Andere rensters zetten grotere stappen dan Van Vleuten nog kan zetten. Maar goed, het blijft wel Annemiek van Vleuten. Er komen nu langere beklimmingen aan en daarin zal blijken wie op dit moment de sterkste klimmer is van de twee. Het wordt een opmaat voor de Tour."

 

Is Vollering dan de opvolgster van Van Vleuten? "Er zijn ook andere rensters die heel sterk aan het worden zijn, zoals Gaia Realini of Shirin van Anrooij van Trek. Ook Cavalli is eindelijk terug, dat is ook een renster die het Van Vleuten lastig kan maken in langere beklimmingen. Maar op dit moment is Vollering wel degene die het verst komt en misschien zelfs meekan met Van Vleuten."

Gerelateerd: