Ga naar de inhoud

Arjen Robben loopt marathon van Rotterdam in minder dan 3 uur: "Vergelijkbaar met titel"

 ma 17 april 2023 11:20
Zijn tijd: 2 uur, 58 minuten en 33 seconden.
De man van glas - omdat hij zoveel blessures kende in zijn voetballoopbaan - bereidde zich maandenlang voor.

Een opvallende en dolblije finisher gisteren in de marathon van Rotterdam was Arjen Robben: de Nederlandse ex-voetbaltopper kwam binnen in 2 uur, 58 minuten en 33 seconden. Het doel was onder de 3 uur. "Ik ben uitgeput, maar heb mijn persoonlijk doel bereikt."

Dat Robben zo'n fysieke prestatie tot een goed einde brengt, is des te opmerkelijker, omdat hij in de voetballerij de bijnaam "Man van glas" kreeg voor tientallen blessures bij PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern en Groningen.

Vorig jaar deed de 39-jarige Robben in Rotterdam een eerste poging om onder de 3 uur te duiken. Toen lukte het hem niet met 3 uur, 13 minuten en 40 seconden. Dus kwam er een tweede keer: "Ik ben echt uitgeput, maar ik heb het gedaan", hijgde Robben uit bij de NOS.

"Voor een sprinter als ik is zo'n afstand erg lang. Maar ik hou van sport en uitdagingen."

"Ik ben geen topsporter meer, maar ik kan wel zeggen: ik vind het klasse als je een marathon onder de 3 uur kunt uitlopen. Dat komt heel dicht bij het winnen van een grote voetbaltitel. Geweldig, deze kan ik afvinken", besloot Robben.

De voormalige vleugelaanvaller hing in 2021 zijn voetbalschoenen aan de haak na een laatste passage bij zijn voormalige jeugdclub FC Groningen. Zijn gloriedagen beleefde hij bij de Duitse topclub Bayern München. Hij speelde er van 2009 tot 2019, goed voor 8 titels en 1 Champions League-trofee.

De marathon van Rotterdam werd gewonnen door Bashir Abdi. Onze landgenoot kwam met 2u03'47" 11 seconden tekort om zijn Europese record te verbeteren.

Bekijk het hele interview met Robben na de marathon hier.