Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  17 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor de Amstel Gold Race: Lotte Kopecky krijgt ploeggenote naast zich

 zo 16 april 2023 09:30

De Amstel Gold Race is de laatste klassieker van Lotte Kopecky dit voorjaar. Kan onze landgenote haar succesrijk voorjaar in stijl afsluiten? Volgens onze jury komt het gevaar uit eigen kamp.

***

Door een val op de kasseien zag Lotte Kopecky (SD-Worx) vorig weekend haar droom om Parijs-Roubaix te winnen uit elkaar spatten.

 

BIj haar debuut in de Amstel Gold Race krijgt de Ronde-winnares het uitgelezen terrein om haar lenteschotel nog wat af te kruiden.

 

De Ardennen-klassiekers staan trouwens niet op het programma van Kopecky, die volgende week voor de Wereldbeker baanwielrennen naar Canada afreist. Daar liggen belangrijke punten te rapen voor de olympische kwalificatie.


Kopecky moet voor de Amstel Gold Race haar ploeggenote Demi Vollering (de voorbije 2 jaar tweede) naast zich dulden met 3 sterren. Kopecky-Vollering, dan denken we spontaan terug aan de Strade Bianche. U weet hoe dat afliep.

**

Op de nijdige hellingen in Nederlands-Limburg kan je best ook rekening houden met Marianne Vos, 2 jaar geleden nog koningin van de Amstel Gold Race.

 

Vos (35) was vorige week zaterdag bijna een hele dag op achtervolgen aangewezen in de Hel. Zijn de wielergoden haar in eigen land wel gunstig gezind?

 

Silvia Persico was de laatste die het achterwiel van Lotte Kopecky mocht bewonderen in de Ronde van Vlaanderen. De Italiaanse verzilverde haar uitstekende conditie woensdag met winst in de Brabantse Pijl.

 

Bij Movistar dicht onze jury Liane Lippert meer winstkansen toe dan Annemiek van Vleuten. De Duitse pronkte vorig jaar als 3e op het podium van de Gold Race en bewees in de Brabantse Pijl dat het snor zit met haar vorm.

*

Het parcours van de Amstel Gold Race is sinds dit jaar langer en lastiger. Koren op de molen van Annemiek van Vleuten?

 

De organisatie hoopt stiekem dat Van Vleuten eindelijk haar plekje bemachtigt op de erelijst van de grootste Nederlandse klassieker.

 

Katarzyna Niewiadoma kent wél het succesrecept om de Amstel Gold Race te winnen: ze won de editie van 2019.

De Poolse krijgt 1 ster achter haar naam, net als het Trek-duo Elisa Longo Borghini/ Shirin van Anrooij. De veldrijdster uit de stal van Sven Nys is dit voorjaar bijna niet weg te slaan uit de top 10 van de klassiekers.

 

De altijd breed lachende Cecilie Uttrup Ludwig sluit het sterrenlijstje af. In de Strade Bianche eindigde de Deense na de diskwalificatie van Faulkner nog op het podium. Speelt ze op de Cauberg ook mee voor de knikkers?

Of de rensters hun sterrenrol vervullen, kan u zondag live bekijken vanaf 13 uur op Canvas/Eén. U kan de strijd ook volgen met livestream/tekstupdates in onze app/op onze website. Radioluisteraars kunnen vanaf 13 uur terecht op Radio 1.

Gerelateerd: