Ga naar de inhoud

Victor Martinez (12e) en Luka Van de Keybus (18e) turnen solide allroundfinale, Turk Asil pakt goud

 do 13 april 2023 17:50
" "
Luka Van den Keybus (l) en Victor Martinez (r) turnden de allroundfinale voor België.

Victor Martinez en Luka Van de Keybus hebben een solide allroundfinale afgewerkt op het EK turnen. Met respectievelijke een 12e en 18e plaats presteren ze boven de verwachtingen. Vooral Van de Keybus, die 25e werd in de kwalificatie, leek erg tevreden. Het goud ging naar de Turkse thuisturner Adem Asil.

Victor Martinez en Luka Van de Keybus begonnen hun allroundfinale aan de sprong, met als doel: een mooie ereplaats bemachtigen na een 21e en 25e plaats in de kwalificaties.

 

Het gevoel zat meteen goed bij de Belgen, dat werd vooral bij Van de Keybus duidelijk aan de rekstok – zijn favoriete toestel, samen met de brug – en na zijn grondoefening. 

 

Van de Keybus voelde zich in zijn sas en balde telkens zijn vuisten. Ook Martinez voerde zijn oefeningen zonder grote fouten uit.


Na vier rotaties prijkte de Belg op plaats 5, zijn landgenoot viel net uit de top 10.

 

Dan moest het gevreesde paard met bogen nog beteugeld worden. Een toestel waar heel wat finalisten puntenaftrek moesten incasseren. Martinez profiteerde daarvan met een goede oefening en schoof een plaatsje op. Van den Keybus bouwde veiligheid in zijn oefening in en zakte naar plek 12.


Nog één toestel te temmen: de ringen. Victor Martinez turnde een degelijke oefening en moest tevreden zijn met een 12e plek en een score van 79.731. Van den Keybus werd uiteindelijk 18e na een score van 79.099.


Het goud ging naar de Turkse thuisturner Adem Asil. De Brit Jake Jarman pakt het zilver, voor de Oekraïener Illia Kovtun.

Gerelateerd: