Ga naar de inhoud

De Belgische vrouwen:

 

  • Maellyse Brassart
  • Fien Enghels
  • Aberdeen O'Driscoll
  • Yléa Tollet (reserve)
  • Lisa Vaelen
  • Jutta Verkest

Belgische vrouwen eindigen 7e in teamcompetitie op EK turnen, Lisa Vaelen haalt 3 individuele finales

 wo 12 april 2023 19:59
België.
Het Belgische vijftal, met Lisa Vaelen, Maellyse Brassart, Jutta Verkest, Fien Enghels en Aberdeen O'Driscoll.

In Antalya vindt deze week het EK toestelturnen plaats. Ook zonder Nina Derwael hebben de Belgische vrouwen het in de teamcompetitie goed gedaan. Het leverde hen niet alleen een WK-ticket op, maar ook enkele individuele finales.

WK turnen

19:52

België eindigt 7e

De Belgen hebben de teamcompetitie uiteindelijk op de 7e plaats afgesloten. De Europese titel is voor de Britse vrouwen, die bijna 3 volle punten meer haalden dan Italië, dat vorig jaar had gewonnen. Het brons ging naar Nederland.

Dankzij hun 7e plaats is België wel zeker van kwalificatie voor het WK turnen in Antwerpen, dat in het najaar plaatsvindt. 

19:50

3 finales voor Lisa Vaelen

Lisa Vaelen heeft van alle gymnasten die meedongen naar een plaatsje in de allroundfinale de 7e score behaald. Omdat Groot-Brittannië met 3 turnsters boven haar eindigden en er slechts 2 per land naar de finale mogen, gaat Vaelen dus als 6e naar die finale. Ook Maellyse Brassart plaatste zich op de valreep voor de finale met 24.

Vaelen kon zich ook voor 2 individuele toestelfinales plaatsen. Op sprong was ze de op 1 na beste in de kwalificaties, aan de brug kon ze zich op het nippertje plaatsen. Fien Enghels is daar eerste reserve.

Enghels mag zich dan weer wel opmaken voor de finale op de balk, waar ze de 7e score van alle gymnasten turnde.

16:30

Vaelen: “Beetje dubbel gevoel, want ik weet dat ik beter kan”

16:10

Heuls: “Als we top 8 kunnen eindigen, dan zijn we toch op de goede weg”

16:05

Tevreden Belgen na een voorlopige 2e plaats

15:44

België staat 2e na 2e subdivisie

De Belgische vrouwen hebben hun teamcompetitie in Antalya al afgewerkt. Het Belgische vijftal zat in de allereerste rotatie van de dag en scoorde 154.996 punten voor de 4 oefeningen (balk, sprong, brug en vloer).


Voorlopig doet enkel Roemenië beter, dus het is nog afwachten of de Belgen de verhoopte top 5 halen. Het ticket voor het WK in Antwerpen lijkt in ieder geval al zo goed als zeker binnen.

15:42

Vaelen voorlopig op 1 in de allroundcompetitie

Ondanks een val op de balk (net als Brassart en Verkest (2x)) staat Lisa Vaelen er goed voor in de allroundcompetitie. Met 52.498 punten staat ze ruim aan de leiding, al is de rangschikking uiteraard nog erg onvolledig.

Vaelen scoorde ook 14.166 op de sprong en 14.000 aan de brug, twee onderdelen waar ze ook op koers ligt voor een individuele finale. Fien Enghels maakt aan de brug ook nog kans op een finaleplek.

14:15

Bekijk de oefeningen op balk van Lisa Vaelen en Fien Enghels

13:45

Bekijk de brugoefeningen van Lisa Vaelen, Fien Enghels en Jutta Verkest

13:08

Bekijk de sprong van Maellyse Brassart

13:05

Bekijk de sprongen van Lisa Vaelen