Ga naar de inhoud

"Het is lente en daar is Real weer! De strafste overlevers in de geschiedenis van het voetbal"

 wo 12 april 2023 11:45

Voor het 3e jaar op een rij treffen Real Madrid en Chelsea elkaar in de eindfase van de Champions League. Volgens Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana is de kans overweldigend groot dat Real opnieuw aan het langste eind zal trekken.

Terwijl Chelsea met Frank Lampard al aan zijn 3e trainer van het seizoen bezig is, is Real Madrid weer de standvastigheid zelve. Het lijdt dan ook geen twijfel wie de favoriet is volgens Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana.

 

"Een koe vangt altijd wel eens een haas, maar van mijn 100 euro zet ik er toch 99 op Real", zegt Vandenbempt.

 

"Als je kijkt hoe Real intussen weer onder stoom is gekomen, zoals we nog zagen bij de 0-4 in de bekermatch op Barcelona ... Het is lente en daar is Real weer!"

 

Nochtans is het voetbal niet altijd even overtuigend. "Maar het zijn de strafste overlevers in de geschiedenis van het voetbal, niet alleen in de Champions League vorig jaar maar ook nu."

Ik lees dat Ancelotti onder druk staat bij Real Madrid. Wat een achterlijke grap is dat?!

Peter Vandenbempt

"Ik geloof in de combinatie Kanté-Fernandez"

Het contrast met Chelsea kan nauwelijks groter zijn. De club spendeerde onder de nieuwe eigenaar 600 miljoen aan transfers, maar staat ondanks alles pas 11e in de Premier League. Het heeft enkel nog de Champions League om zich aan vast te klampen.

 

"Ik denk niet dat ze verwachten dit jaar de Champions League te winnen, dus voor Frank Lampard zijn de komende maanden eigenlijk een free hit", zegt Nzeyimana.

 

"Lampard is nog altijd populair bij de fans, het is dus een keuze die de gemoederen bedaart."

 

"Bij zijn eerste periode was er altijd spektakel onder Lampard", weet Vandenbempt nog. "Veel scoren, maar ook veel goals tegenkrijgen."

 

"Ook nu krijgt Chelsea ongelooflijk veel kansen. Alleen kunnen ze geen doelpunt maken."

 

Is er dan niets waar de fans van Chelsea zich aan kunnen vastklampen? "Kanté is terug en dat is toch ongelooflijk belangrijk. Ik geloof wel in de combinatie met Enzo Fernandez op het middenveld."

UEFA Champions League
Real Madrid
einde
2-0
Chelsea

Beluister de CL-special van De Tribune