Ga naar de inhoud

Alvaro Hodeg rijdt morgen 1e koers voor UAE, 1,5 jaar na ongeval op training: "Laat je nooit vertellen dat je iets niet kunt"

 ma 10 april 2023 16:21
Eind 2021 had hij een zwaar ongeval op training: hij botste met een auto.
De Colombiaan reed zijn laatste wedstrijd in oktober 2021 voor Deceuninck-Quick Step.

Morgen begint Alvaro Hodeg aan zijn 2e carrière. "Na 1,5 jaar kijk ik weer als een kleine jongen uit naar mijn eerste koers", schrijft de 26-jarige Colombiaan op Instagram. Hodeg reed in oktober 2021 zijn laatste wedstrijd voor Deceuninck-Quick Step, waarna hij naar UAE trok. Eind 2021 had hij een zwaar trainingsongeval, na een lange lijdensweg debuteert hij in de Ronde van Sicilië voor zijn nieuwe ploeg.

De snelle Alvaro Jose Hodeg Chagui werd eind 2021 op training in zijn thuisland geschept door een auto en moest verschillende operaties aan enkel en pols ondergaan.

Hij liep nadien een bijkomende infectie op en kon zelfs even niet meer zelfstandig eten. Zijn carrière leek ernstig in gevaar.

Hodeg had in het najaar van 2021 zijn contract bij Deceuninck-Quick Step niet verlengd en een overeenkomst voor 2022 en 2023 ondertekend bij UAE Team Emirates.

Vorig jaar reed hij geen enkele wedstrijd voor het team uit de Emiraten. Pas morgen kan hij zijn debuut vieren.

Hodeg: "Geloof verzet bergen"

Hodeg, die voor Quick Step een 10-tal keer won, postte vandaag een emotionele, religieuze boodschap: "Ik kan je alleen maar vertellen dat GELOOF bergen verzet", opende hij emotioneel. "NOOIT, NOOIT laat iemand je vertellen dat je iets niet kunt."

"Onthoud dat we een bovennatuurlijke God dienen, hij zal altijd onze grootste kracht zijn en de laatste en juiste beslissing in ons leven nemen."

"Ik ga als een kleine jongen mijn eerste race in, met veel meer enthousiasme en verlangen dan ooit. WILLEN IS KRACHT." Hodeg bedankt ook zijn nieuwe team, dat hem heel de tijd is blijven bijstaan. De Ronde van Sicilië loopt van dinsdag tot vrijdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.