Ga naar de inhoud

Realisme bij Seraing na vroegtijdige degradatie: "Het is nu te laat om te jammeren"

 za 8 april 2023 11:54

Een selffulfilling prophecy. Seraing werd vooraf getipt als degradatiekandidaat nummer 1 en kon die voorspellingen een heel seizoen niet tegenspreken. Een 2-0-nederlaag op het veld van Club Brugge beslechtte het lot. "We hebben de mission impossible niet meer kunnen afwenden", klonk het realistisch.

Wat al maanden in de lucht hing, werd gisteren op Jan Breydel een feit: Seraing is de eerste ploeg die degradeert uit de Jupiler Pro League.

 

"Er heerst natuurlijk ontgoocheling", vertelde Seraing-verdediger Gérald Kilota na de wedstrijd. "Het is altijd pijnlijk om met het voldongen feit van de degradatie geconfronteerd te worden."

 

"Het knagende gevoel is aanwezig, maar eigenlijk is het te laat om te jammeren."

Hadden we deze mentaliteit getoond, dan hadden we hier misschien niet gestaan.

Christophe Lepoint, Seraing

Ook bij de ervaren Christophe Lepoint kon na de 2-0-nederlaag op het veld van Club Brugge de ontgoocheling snel plaatsmaken voor enig realisme.

 

"Vandaag hebben we ervoor geknokt", klonk het in de mixed zone. "Hadden we elke week deze mentaliteit getoond, dan hadden we hier nu misschien niet gestaan."

 

"We zijn aan dit seizoen begonnen met een volledig nieuwe ploeg, vol spelers die de competitie niet kennen. We zijn elke week als groep gegroeid, maar de trieste waarheid is dat we de mission impossible niet meer hebben kunnen afwenden."

Seraing knokte nog voor wat het waard was tegen Club, maar opnieuw kon het niet scoren.

De Métallos kampeerden al van begin november in de onderste regionen. Trainer José Jeunechamps werd geslachtofferd, maar ook T2 Jean-Sébastien Legros kon het tij niet keren.

 

"De degradatie is een feit", zuchtte Legros na de ontgoocheling gisteren. "Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijden met dezelfde inzet en kwaliteit spelen als we hier gedaan hebben, zodat we het seizoen met een iets lichter hart kunnen afsluiten."

Gerelateerd: