Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

BEKIJK: "TikTok-ster" Jackson toont haar moves in vreugdedansje: "Onwerkelijk om dit waar te maken"

 za 8 april 2023 18:31

Niemand hield rekening met Alison Jackson, zelfs zij niet. Toch sprintte ze naar de mooiste zege uit haar carrière. Daar horen een dikke knuffel en wat dansmoves bij. En een flinke portie ongeloof in het interview na de wedstrijd: "Vaak blijft het bij dromen, dus ik heb er geen woorden voor."

Jackson: "Droom wordt plots werkelijkheid"

"Tijdens de verkenning droomde ik er op de velodroom al van om te winnen", mijmert Alison Jackson na de finish. "Vaak blijft het bij dromen, dus het is onwerkelijk om het waar te maken in het echte leven."

 

"Ik heb er echt geen woorden voor."

 

"Ik wilde deel uitmaken van de actie en wachtte niet. Het had wat geregend deze week, dus het lag glad. Dan moet je een ongeluk vermijden om het geluk te hebben om te winnen. Toen de vlucht vertrok, was ik klaar om mee te rijden."

Ik heb nog energie over om de kassei zo hoog mogelijk in de lucht te steken.

Alison Jackson

"In de finale kwam de achtervolgende groep dichtbij en we hadden maar 4 rensters die echt wilden meedraaien. Maar of wel rij je niet en verlies je, ofwel rij je hard en heb je misschien een kans. Met veel passie is het uitgedraaid op een overwinning."

 

En wat voor een. Is vandaag de mooiste dag uit haar carrière?

"Deze overwinning staat bovenaan", zegt Jackson overtuigd. "Of ik nog kracht heb om die kassei op te heffen? Ik heb nog energie over om hem zo hoog mogelijk in de lucht te steken."

Ster op TikTok met dansjes

Jackson is niet aan haar proefstuk toe als het op dansen aankomt. Op TikTok swingt ze erop los en betrekt ze ook haar ploeggenoten in challenges. 

 

"Ze is een flapuit, echt een zotte doos", lacht ploegleider Christel Herremans. "En ook een sterke beer, dat heeft ze vandaag wel bewezen."

Gerelateerd: