Ga naar de inhoud

Breukje in hand houdt Thomas De Gendt nog wat langer uit koers

 ma 3 april 2023 12:36
" "
Thomas De Gendt in Parijs-Nice, toen er nog geen vuiltje aan de lucht was.

Thomas De Gendt zal eind deze maand zijn rentree vieren in de Ronde van Romandië (25-30 april), meldt zijn team Lotto-Dstny. De 36-jarige renner gaf begin maart op na een val in de 7e rit van Parijs-Nice. Pas onlangs kwam aan het licht dat hij toen ook een handwortelbeentje gebroken had.

De Gendt was out met kneuzingen aan zijn kuit en hand, maar pas recentelijk werd ook een breukje ontdekt. Daardoor zal hij nog een tijdje langer out zijn.

"Het gaat om een niet-verplaatste breuk die goed geneest", klinkt het bij de Belgische formatie. Het barstje hindert hem evenwel nog altijd.

De Gendt draagt een brace ter bescherming, maar kan al voorzichtig trainen. "Verwacht wordt dat hij klaar is voor competitie tegen de Ronde van Romandië."

De Gendt kon na zijn val in Parijs-Nice niet van start gaan in de Ronde van Catalonië, naar eigen zeggen zijn "favoriete koers".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: