Ga naar de inhoud

Brendan Rodgers is niet langer de coach van Belgen bij Leicester City in degradatiegevaar

 zo 2 april 2023 15:32
Brendan Rodgers en Youri Tielemans.
Brendan Rodgers en Youri Tielemans.

De nederlaag tegen Crystal Palace was de druppel die de emmer deed overlopen. Leicester City stuurt Brendan Rodgers de laan uit in een kwakkelseizoen, waar de ploeg van Tielemans, Praet, Faes en Castagne vecht tegen het degradatiespook. "De prestaties dit seizoen waren ondermaats", klinkt het bij het bestuur.

Leicester City staat op een teleurstellende 19e plaats in de Premier League na 28 speeldagen. Dus greep de clubleiding in door manager Brendan Rodgers aan de kant te zetten. 

 

Een moeilijke beslissing, volgen voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha. "Zijn prestaties spreken voor zichzelf. Onder Rodgers speelde Leicester knap voetbal en pakte hij historische prijzen: de FA Cup en Community Shield in 2021."

 

"Ook naast het veld hielp hij in de ontwikkeling van de club. Hij toonde leiderschap in moeilijke tijden van coronapandemie."

 

"Maar dit jaar waren de prestaties ondermaats", gaat het statement op de website voort. "Met nog 10 wedstrijden voor de boeg, moeten we als bestuur ingrijpen om onze status als Premier League-club te handhaven."

 

De wetten van de Premier League zijn hard. Leicester-Belgen Youri Tielemans, Timothy Castagne, Wout Faes en Dennis Praet krijgen binnenkort een nieuwe T1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.