Ga naar de inhoud

Judoka Matthias Casse is de sterkste op Grand Slam in Antalya

 za 1 april 2023 18:28
Matthias Casse
Matthias Casse (archieffoto)

Matthias Casse heeft zaterdag goud veroverd in de klasse tot 81 kg op het Grand Slam judotoernooi in het Turkse Antalya. In de finale versloeg de nummer 2 van de wereld de Azerbeidzjaan Saeid Mollaei, de nummer 3 op de IJF-ranking, met ippon in de golden score.

Na de reguliere 4 minuten hadden beide judoka's een bestraffing achter hun naam. In de golden score kreeg Saeid Mollaei nog een bestraffing, waarna Matthias Casse het duel na 4 minuten extra tijd won met een houdgreep, goed voor ippon.

 

Voor Casse en Mollaei was het hun 8e onderlinge confrontatie en het staat nu 4-4 gelijk. De 26-jarige Belg telt nu 4 grandslamoverwinningen. Hij won eerder al de Grand Slams van Tel Aviv (2022), Abu Dhabi (2021) en Parijs 2020).

 

Voor de Belgische delegatie is het goud van Casse de tweede medaille deze week in Antalya. Vrijdag veroverde Jorre Verstraeten brons in de categorie tot 60 kg.

Casse: "Dit geeft me veel vertrouwen"

"Het is een tijdje geleden dat ik een toernooi heb gewonnen", glunderde Casse na de finale. "Ik ben daarom erg blij dat ik weer op de hoogste trede van het podium sta."

 

"De laatste keer dat ik Saied tegenkwam in de finale (in Bakoe in november 2022, red.) verloor ik", herinnerde de Belg zich. "Ik heb veel geleerd van dat gevecht en wist het tactische plan deze keer beter uit te voeren."

 

"Het is natuurlijk altijd erg moeilijk om openingen te vinden, want we hebben al zo vaak tegen elkaar gevochten, maar uiteindelijk diende zich een kans aan en die greep ik."

 

Het goud in Antalya was ook een mooie revanche na zijn snelle uitschakeling in Parijs afgelopen februari, waar hij werd verrast door een Portugees. "Parijs was een teleurstelling, maar het heeft me veel geleerd en ik heb er heel wat van opgestoken."

 

"Het scherpte mijn concentratie voor elk gevecht aan en hier probeerde ik de hele dag in mijn bubbel te blijven. Het was ergens goed voor me om een keer te verliezen en sterker terug te komen."

 

"Het was een zware dag, maar het geeft me veel vertrouwen voor de toekomst en het WK in mei. Ik heb hier een aantal uitstekende judoka's verslagen, het voelt geweldig!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: