Ga naar de inhoud

Jorre Verstraeten vecht zich naar bronzen medaille op grand slam van Antalya

 vr 31 maart 2023 17:27
Verstraeten
Jorre Verstraeten verloor enkel van de Oekraïner Chalmatov.

Jorre Verstraeten heeft op de eerste dag van het grandslamtoernooi judo van Antalya voor de beste Belgische prestatie gezorgd. Enkel in de Oekraïner Chalmatov moest hij zijn meerdere erkennen.

Anderhalve maand geleden had Jorre Verstraeten op de grand slam van Tel Aviv al brons veroverd, in Antalya eindigde hij zijn dag opnieuw met eremetaal.

 

In de klasse tot 60 kilogram begon hij met een zege tegen de lokale favoriet Alper Ergun, om vervolgens pas na een golden score de Oezbeek Botoerov van zich af te schudden.

 

Die lange kamp zat blijkbaar nog in zijn kleren, want tegen de Oekraïner Chalmatov mocht Verstraeten na een tweetal minuten inpakken.

In de herkansingen legde hij daarna alsnog een vlekkeloos parcours af richting het brons, met zeges tegen de Azeri Talibov en de Oezbeek Baratov.

Met Charline Van Snick, Mina Libeer en Lois Petit kwamen nog 3 Belgen in actie op de openingsdag. Enkel Van Snick verloor niet haar eerste kamp, al kon ook zij zich geen weg richting de medailles vechten. De Portugese Siderot was in de 3e ronde te sterk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.