Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Florian Vermeersch: "Geen hoge verwachtingen voor de Ronde, verwacht wel een ravage"

 do 30 maart 2023 19:50
Vermeersch
Florian Vermeersch heeft bescheiden ambities voor zondag.

Florian Vermeersch jaagt dit voorjaar nog altijd op die ene topklassering in een topkoers. De kans dat dat zondag in de Ronde van Vlaanderen gebeurt, acht hij zelf niet zo groot. "Er komen veel renners in aanmerking voor de top 10 of top 20."

Florian Vermeersch kon vorig jaar, bij zijn 3e deelname, voor het eerst de Ronde van Vlaanderen uitrijden. 76e werd hij. "Ik heb nog niet veel succes geboekt in de Ronde."

 

"De verwachtingen zijn dan ook niet hoog. Er komen heel veel renners in aanmerking voor de top 10 of top 20. Ik wil in ieder geval beter doen dan de voorbije jaren."

 

Vermeersch - nog maar pas hersteld van een verkoudheid - is bij Lotto-Dstny wel kopman. Hij krijgt onder meer Frederik Frison (4e in Gent-Wevelgem én Brugge-De Panne), Caleb Ewan, Brent Van Moer, Arjen Livyns, Cedric Beullens en Jasper De Buyst aan zijn zijde.

 

"Het goeie weer zal veel renners inspireren om iets te ondernemen, maar de kans is toch groot dat "de drie" tegen elkaar zullen kampen voor de zege. Als je hen iets in de weg wil leggen, dan moet het voor de laatste lus Kwaremont-Paterberg gebeuren."

 

"Het is moeilijk om te bepalen waar de koers zal openbarsten. Dat kan op de Berendries, maar ook bij de tweede passage van de Kwaremont zijn. Ik verwacht sowieso een heuse ravage op weg naar Oudenaarde."

Lotto-Dstny
Caleb Ewan (Aus)
Arjen Livyns
Brent Van Moer
Cedric Beullens
Florian Vermeersch
Frederik Frison
Jasper De Buyst