Ga naar de inhoud

Antwerps 3x3-team zet professionalisering door: "Maar zoeken nog vaste trainingslocatie"

 di 28 maart 2023 12:57
Kapitein Nick Celis (l) met de nieuwe hoofdsponsor van Team Antwerp.
Kapitein Nick Celis (l) met de nieuwe hoofdsponsor van Team Antwerp.

Team Antwerp, de nummer 5 van de wereld in het 3x3-basketbal, gaat zich met de financiële steun van een nieuwe hoofdsponsor verder professionaliseren. De ploeg blijft ook dromen van een vaste 3x3-locatie om te trainen.

Team Antwerp zal de komende 2 jaar door het leven gaan als 3x3 Antwerp TOPdesk. Dankzij de financiële steun van de nieuwe sponsor kan de nummer 5 van de wereld verder professionaliseren.

 

"We zijn supergelukkig met deze overeenkomst. We kunnen nu een organisatorische duizendpoot in dienst nemen die zoveel mogelijk administratieve last kan wegnemen bij de spelers", vertelt kapitein Nick Celis.

 

Hoofdsponsor TOPdesk zal het team ook ondersteunen bij de aankoop van een officiële 3x3-vloer, al knelt daar ook nog wel een schoentje.

We hopen een oude hangar of een niet meer gebruikte feestzaal te vinden en zo onze thuisbasis te maken voor toekomstig olympisch succes.

Nick Celis

Sinds de afbraak van hun oude trainingshal in Merksem heeft de ploeg geen vaste trainingslocatie meer en een 3x3-vloer permanent installeren in een sporthal die ook voor andere sportactiviteiten gebruikt wordt, is niet evident.


"We hopen een oude hangar of een niet meer gebruikte feestzaal te vinden en zo onze thuisbasis te maken voor toekomstig olympisch succes", klinkt het.


Bij de vorige Olympische Spelen vormden de spelers van Team Antwerp ook de ploeg voor de 3x3 Belgian Lions. In Tokio flirtte het kwartet met de medailles, om finaal vrede te moeten nemen met de 4e plaats.


Op sportief vlak moest het team onlangs wel een tik incasseren. Sterkhouder Thibaut Vervoort zwichtte voor buitenlandse centen en verdedigt vanaf dit seizoen de kleur van het Chinese Futian. Die ploeg trok ook de Nederlandse 3x3-topper Dimeo van der Horst aan.

Gerelateerd: