Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

"Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar koersen in de Champions League plus"

 ma 27 maart 2023 11:39
Christophe Vandegoor
Christophe Vandegoor (r) is onze vaste wielerman in Sporza op Radio 1.

Onze wielercommentator Christophe Vandegoor blikt terug op het koersweekend met winst van Van Aert in de E3 en de geste van Van Aert in Gent-Wevelgem. "Laporte en de andere ploegmaats zullen nog meer door het vuur gaan voor Van Aert", weet hij. "Om Pogacar en Van der Poel zondag in de val te lokken?"

"Laporte leek me gegeneerd"

Het gespreksonderwerp vandaag: Wout van Aert die zijn ploegmaat Christophe Laporte de zege cadeau heeft gedaan.

 

"Het is zonder twijfel Wout van Aert die wikt en beschikt", opent Sporza-commentator Christophe Vandegoor. "Die conclusie kunnen we trekken na Gent-Wevelgem. Hij doet met zijn leven en zijn carrière wat hij wil, niemand anders."

 

"Het is prachtig en nobel van Wout van Aert. Hij was bijzonder gul. Hoeveel renners zouden hun carrière niet geslaagd noemen als ze ook maar één keer Gent-Wevelgem winnen?"


"Het roept natuurlijk ook vragen op", gaat Vandegoor voort. "Gent-Wevelgem bevindt zich net onder de grote monumenten. Wout van Aert heeft daar gisteren een andere invulling aan gegeven."


"Ik weet ook niet of Laporte ten volle zal kunnen genieten van zijn overwinning. Hij zal altijd herinnerd worden aan de geste van Wout van Aert. De Fransman leek me achteraf ook een klein beetje gegeneerd."


"Laporte en de andere ploegmaats zullen alleszins nog meer door het vuur gaan voor Van Aert", denkt onze commentator.

"Zet je schrap voor Pogacar op de Oude Kwaremont"

Over naar vrijdag, toen Wout van Aert niks cadeau gaf in de E3 Saxo Classic. In de sprint klopte hij zijn medevluchters Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel.


Christophe Vandegoor: "Van der Poel, Van Aert en Pogacar hebben getoond dat ze in een andere liga spelen: de Champions League plus."


"In de Ronde van Vlaanderen, 60 km langer dan de E3, zal de goede olie nog meer komen bovendrijven."

In de Ronde zal de goede olie nog meer komen bovendrijven.

Christophe Vandegoor

"De onderlinge verhoudingen zijn interessant. Pogacar is de beste op de Oude Kwaremont. Die lange helling ligt hem heel goed."

 

"Dat was vorig jaar zo, dat was vrijdag zo en dat zal komende zondag zo zijn. Zet je dus schrap voor een aanval van de tweevoudige Tourwinnaar", waarschuwt Vandegoor.


"Van Aert had het lastig op de Kwaremont. Dat wordt dus een cruciale passage voor hem in de Ronde van Vlaanderen."


"En Van der Poel tot slot: hij weet dat hij Pogacar kan volgen op de Kwaremont en dat hij de Sloveen aankan in de sprint."


"Dan moet hij wel Van Aert overboord kieperen. En die kan dan weer rekenen op een indrukwekkend Jumbo-blok."


"Kunnen zij zondag Pogacar en Van der Poel in de val lokken? Misschien als Benoot en Laporte vroeg in de aanval trekken", denkt Vandegoor.


"Al zijn er twee coureurs die de suprematie van de Jumbo-ploeg kunnen doorbreken: Pogacar en Van der Poel", besluit onze verslaggever.