Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert verklaart zijn "moet just niks"-statement: "Heb soms een scherp kantje"

 vr 24 maart 2023 17:23

Zonder zonnebril hadden we het vuur in zijn ogen kunnen zien. Wout van Aert keek na zijn zege recht in de camera en gaf iedereen lik op stuk: "Ik moet just niks", schreeuwde hij naar iedereen die het moest horen. Gevolgd door een duimpje en een glimlach. Bekijk de opvallende beelden hieronder.

Wanneer de topklassiekers naderen, groeien ook de straffe meningen. Veelgehoord over Wout van Aert: hij moét de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix winnen in zijn carrière.

"Ergens is het ook een compliment", vertelde Van Aert daar vooraf over. "Mensen verwachten dat ik de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal winnen. Daar werk ik ook heel hard voor.  Dus dat is logisch."

 

Toch hadden de uitspraken hem duidelijk niet onberoerd gelaten. Na zijn zege in de E3 Classic richtte Van Aert zich tot de camera: "Ik moet just niks", klonk het vurig.

Ik heb soms een scherp kantje.

Wout van Aert

Achteraf in de studio kwam Van Aert nog eens op het moment terug: "Mensen die mij kennen, weten dat ik het hart op de tong heb", lachte de winnaar. "Ik heb soms een scherp kantje. Dat moest er nu dus even uit."

Gerelateerd: