Ga naar de inhoud

Doelman in Chili scoort met uittrap van 101m verste goal ooit

 do 23 maart 2023 07:02
Hij maakte de 3-0 in het duel tegen Colo-Colo.
Guinness World Records onderzoekt de goal van de Argentijnse doelman Leandro Requena van Cobresal in de Chileense competitie.

Het gebeurt niet alle dagen dat een doelman een doelpunt maakt, zeker niet op de manier waarop de Argentijn Leandro Requena dat afgelopen weekend deed in de Chileense eerste klasse. Zijn club Cobresal zal bij Guinness World Records een aanvraag indienen voor de verste goal ooit.

Bekijk de verre goal van doelman Requena:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aanvraag bij Guinness World Records

Een kwartier voor tijd wilde Requena de bal opnieuw in het spel brengen tegen Colo-Colo met wat een snelle, simpele uittrap leek. Maar zijn collega-doelman Brayan Cortes stond ver uit zijn 16 en de bal botste over de onfortuinlijke keeper, die vergeefs nog achter de bal richting doel holde.

Volgens TNT Sports Chile overbrugde de bal van Requena een afstand van 101 meter, wat de verste goal in de geschiedenis zou zijn, als Guinness World Records dit erkent.

Het huidige record staat op 96,01 meter van Tom King, die in 2021 doeltreffend was met Newport County tegen Cheltenham Town in de Engelse 4e klasse.

"Ik vroeg clubmanager Juan Silva of de club de recordaanvraag effectief zou doen en hij antwoordde "Ja, natuurlijk"", vertelde een blije Requena aan Radio Bio Bio.

De Chileense bond (ANFP) belde al met Silva over de afmetingen van het veld. Dat meet 105 bij 75 meter. Requena: "Als dat zo is, zou mijn goal logischerwijze meer dan 100 meter moeten zijn, want de kleine backlijn is 5 meter."

Ik ben heel blij met dit doelpunt, niet alleen voor mezelf, maar ook voor de club en het Chileense voetbal.

Cobresal-doelman Leandro Requena

"Ik ben heel blij met dit doelpunt. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de club en het Chileense voetbal", glunderde Requena.

Hij had nog een bijzondere uitleg voor zijn speciale doelpunt. De hoogte - Cobresals stadion El Cobre ligt 2.400 meter boven zeeniveau - zou een rol spelen. "Ik wilde de bal snel trappen, zoals we zo vaak doen als we op hoogte spelen, om de tegenstander te verrassen. En ik deed dat nu wat harder dan normaal."

Het doelpunt van Tom King, het huidige erkende record: