Ga naar de inhoud

Gerben Thijssen: "Met de benen van Shari zou ik misschien al meer hebben gewonnen"

 wo 22 maart 2023 08:19
" "
Gerben Thijssen en Shari Bossuyt, samen op stap.

Wat een weekend voor Gerben Thijssen en Shari Bossuyt. Hij nam bloemen mee naar huis na zijn zege in Koksijde afgelopen vrijdag. Zij deed twee dagen later exact hetzelfde na haar eerste profzege op de weg. Als wielerkoppel zou je voor minder op een wolk leven. "Er komen voor ons allebei belangrijke weken aan", glunderde Thijssen in De Tribune. 

Gerben Thijssen (24) is met zeges in de GP Monseré en afgelopen vrijdag in de Bredene Koksijde Classic de sprintrevelatie van het Belgische voorjaar.

 
Al is hij niet de enige met snelle spiervezels thuis. Zijn vriendin Shari Bossuyt (22) toonde haar snelle benen vorig jaar al op het WK baanwielrennen naast Lotte Kopecky, goed voor goud in de ploegkoers, op het EK dit jaar pakte ze zilver in de puntenkoers.

 
Zondag spurtte Bossuyt naar haar eerste profzege op de weg. Ze won de derde en laatste etappe van de Ronde van Normandië.


"Fantastisch, zeker omdat Shari won in een massasprint", is Thijssen enthousiast.

Ik geef Shari soms wat tips. Bijvoorbeeld om geen schrik te hebben in een sprint.

"Ik geef Shari soms wat tips", vertelt Thijssen in De Tribune. "Bijvoorbeeld om geen schrik te hebben in een sprint. Ik weet nog hoe ik een aantal jaar geleden zelf was."

 

Gerben Thijssen heeft recht van spreken. In 2019 kwam hij zwaar ten val tijdens de Zesdaagse van Gent. Shari Bossuyt brak enkele maanden geleden nog haar sleutelbeen.

 

Dat zijn vriendin afgelopen weekend haar eerste massasprint kon winnen, belooft volgens Thijssen voor de toekomst. "Ik ken haar capaciteiten. ZIj heeft het meeste aangeboren talent. Ik ben het trainingsbeest van ons twee." 

 

"Met haar benen zou ik misschien zelfs al meer hebben gewonnen. Ze verbaast me echt met de vermogens die ze kan trappen en met alles wat ze doet." 

 

"Het niveau van de vrouwen is echt serieus aan het stijgen."

 

"Het is zo leuk dat het nu voor ons beiden goed draait. Mijn zeges zullen voor haar ook wel een stimulans zijn, denk ik." 

Belangrijke weken voor het wielerkoppel

Voor het koppel staan er belangrijke weken voor de deur. Shari Bossuyt en Gerben Thijssen rijden deze week allebei de Classic Brugge-De Panne. Bossuyt rijdt ook Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.


Gerben Thijssen hoopt dat hij mag deelnemen aan Gent-Wevelgem bij de mannen, maar zijn ploeg Intermarché - Circus - Wanty zet in die wedstrijd vol in op Biniam Girmay. "Ik heb lang gepraat met Aike Visbeek (performance manager) over Gent-Wevelgem. De ploeg zet vol in op Biniam."


"Aike Visbeek is een man van principes. Als hij een plan heeft, is het moeilijk om hem te overtuigen om me toch te laten rijden. We denken dat het nog een jaar te vroeg is, maar in de toekomst moet het wel lukken."

Dilemma's voor Shari Bossuyt en Gerben Thijssen

Gerelateerd: