Ga naar de inhoud

"Eeuwige tweede" Danny Lee triomfeert in Tucson Open, Pieters wordt 33e

 ma 20 maart 2023 07:45
Danny Lee kon eindelijk nog eens van de zege proeven.

Hij dacht dat winnen "niet zijn ding" was, maar op de Gallery golfbaan in Marana (Arizona) heeft Danny Lee eindelijk nog eens kunnen triomferen. Thomas Pieters zakte naar de 33e plek in de Tucson Open, het tweede toernooi van het LIV-circuit.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Danny Lee in 2008 het record van Tiger Woods brak als jongste winnaar van het Amerikaanse amateurkampioenschap, maar als prof kon de Nieuw-Zeelander die niet inlossen.

 

In 11 seizoenen op de PGA Tour kon Lee slechts één keer winnen, op de Greenbrier Classic in 2015. Wel werd hij vijf keer 2e en drie keer 3e. "Ik had het gevoel dat winnen niet echt mijn ding was", concludeerde hij.

 

Maar op de LIV-tour heeft de 32-jarige Nieuw-Zeelander dan toch nog eens kunnen juichen. In een spannende play-off rekende hij af met de Mexicaan Carlos Ortiz, de Amerikaan Brendan Steele en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. 

 

Thomas Pieters moest na een matige slotronde van 73 slagen vrede nemen met de 33e plek. Na de 1e ronde stond hij nog op een gedeelde 14e stek, maar gaandeweg verloor onze landgenoot terrein.

 

In de teamcompetitie ging de overwinning naar het Fireballs Team, met de Spanjaarden Sergio Garcia, Eugenio Lopez Chaccara en de Mexicanen Carlos Ortiz en Abraham Ancer. Thomas Pieters eindigde met zijn team RangeGoats op de achtste plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: