Ga naar de inhoud

Robert Gesink maakt in Catalonië zijn rentree na zijn bekkenbreuk

 zo 19 maart 2023 12:20
Robert Gesink

Robert Gesink maakt maandag in de Ronde van Catalonië zijn rentree in het peloton. De 36-jarige renner van Jumbo-Visma liep in januari bij een val in de Tour Down Under een bekkenbreuk op, maar voelt zich klaar voor een rol van betekenis, al dan niet in dienst van kopman Primoz Roglic.

Pech achtervolgt Robert Gesink al een hele tijd. Een val in Australië was een zoveelste tegenslag, maar Gesink zat snel opnieuw op de fiets. "Na twee weken was ik in staat om pijnvrij te trainen", zegt de Nederlander op de website van Team Jumbo - Visma

 

"We zijn inmiddels acht weken verder en ik durf wel te stellen dat ik klaar ben om mijn rentree te maken. Ik heb er alles aan gedaan om zo fit mogelijk te zijn. Ook op mijn leeftijd kijk ik er nog steeds naar uit om een rugnummer op te spelden en de wielrenner Robert Gesink stukje bij beetje weer verder te ontwikkelen."

 

Gesink zegt zich goed genoeg te voelen om een rol van betekenis te spelen in Catalonië. "Anders had ik verstek laten gaan." 

 

"Hopelijk kan ik voor mezelf weer een volgende stap zetten. Ondervinden dat je een stap in de juiste richting zet, dat geeft telkens weer een hoop voldoening", aldus Gesink.

 

Hij krijgt in Spanje het gezelschap van de Sloveen Primoz Roglic, de Nederlanders Steven Kruijswijk en Koen Bouwman, de Noor Tobias Foss, de Amerikaan Sepp Kuss en de Duitser Michel Hessmann. 

 

Wilco Kelderman zou aanvankelijk ook meedoen, maar volgens zijn ploeg komt de Spaanse rittenkoers nog te vroeg na zijn val in de Tirreno. De Nederlander richt zich op de Giro.