Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Arnaud De Lie (95e) na debuut in Milaan-Sanremo: "Ik besefte het al op de Capi"

 ma 20 maart 2023 08:14
Arnaud De Lie op kop van het peloton op de Cipressa.

Geen prijs voor Lotto-Dstny in Milaan-Sanremo. Caleb Ewan werd 14e en Arnaud De Lie moest bij zijn debuut in de Primavera afhaken op de Cipressa. "Het was een goeie kennismaking en smaakt naar meer", reageerde de jonge sprinter.

Met Caleb Ewan en Arnaud De Lie had Lotto - Dstny twee ijzers in het vuur voor Milaan-Sanremo. De jonge De Lie kon zichzelf in Italië geen laat verjaardagscadeau schenken. De donderdag 21 jaar geworden De Lie loste op de Cipressa en eindigde als 95e op meer dan 5 minuten van winnaar Mathieu van der Poel.

 

"Voor mij draaide het om zo veel mogelijk ervaring op te doen en ik heb uit mijn eerste deelname aan Milaan-Sanremo veel geleerd", reageert De Lie. De snelle man moest net voor de top van de Cipressa het peloton laten rijden.

 

"Ik besefte al tijdens de beklimmingen van de Capi dat het supergevoel er niet was en ik heb me dan ook volledig in dienst gesteld van de ploeg. Zo heb ik mijn steentje bijgedragen om Caleb in een goeie positie richting de Cipressa te loodsen."

 

De Lie draaide na een ferme inspanning als een van de eerste renners de Cipressa op met in zijn spoor Ewan. "Helemaal voorin opdraaien gaf me echt een kick. Daarna probeerde ik mijn wagonnetje nog aan te haken, maar uiteindelijk moest ik passen."

 

De Lie raakte nooit meer voorin en bolde als 95e 5'43" na Mathieu van der Poel over de finish in Sanremo. Toch onthoudt hij het positieve. "Dit was alvast een goeie kennismaking met Milaan-Sanremo. Dit smaakt naar meer." De eerstvolgende koers van De Lie is Gent-Wevelgem volgende week zondag.

Ewan: "Ontgoocheld met mijn 14e plaats"

Caleb Ewan kon het goeie werk van De Lie niet echt afmaken. De Australiër, zowel in 2018 als in 2021 tweede in Milaan-Sanremo, kon de besten niet volgen op de Poggio en werd uiteindelijk 14e. "Uiteraard ben ik ontgoocheld met dit resultaat", zegt Ewan.

 

"Elk jaar maak ik van Milaan-Sanremo een groot doel. Ik was er al twee keer dicht bij en ik had ook goeie benen. Misschien zat ik op de Poggio net te ver om echt een impact te hebben op de koers. Ik moest hopen dat het terug zou samenkomen voor een sprint, maar dat gebeurde helaas niet."

Gerelateerd:

Uitslag Milaan - Sanremo

naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
6:25:23
Alpecin - DeceuninckADC
2
Filippo Ganna
+15
INEOS GrenadiersIGD
3
Wout van Aert
+15
Jumbo - VismaTJV
4
Tadej Pogacar
+15
UAE Team EmiratesUAD
5
Søren Kragh
+26
Alpecin - DeceuninckADC
6
Mads Pedersen
+26
Trek - SegafredoTFS
7
Neilson Powless
+26
EF Education - EasyPostEFE
8
Matej Mohoric
+26
Bahrain VictoriousTBV
9
Anthony Turgis
+26
TotalEnergiesTEN
10
Jasper Stuyven
+26
Trek - SegafredoTFS
Meest gekozen transfers
renners in
  1. Hermans Quinten
  2. Cosnefroy Benoit
  3. Pogacar Tadej
renners uit
  1. Van Aert Wout
  2. Van Der Poel Mathieu
  3. Campenaerts Victor