Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  18 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Van Aert speelt wilde haren kwijt vlak voor Milaan-Sanremo: "Ben goed genoeg om te winnen"

 vr 17 maart 2023 20:27

Verrassing tijdens de ploegenpresentatie aan de vooravond van Milaan-Sanremo. Wout van Aert was 's middags de finale nog gaan verkennen met zijn bekende coupe, maar liet daarna nog stevig de schaar in zijn haardos zetten. "Ik was toe aan een opknapbeurt."

Tadej Pogacar gaat morgen van start als de grootste favoriet, maar voor veel wielervolgers staat ex-winnaar Wout van Aert daar net onder.

 

"Na die ziekte sta ik nu waar ik moet staan, denk ik. Ik hoop morgen heel goed te zijn en daarna misschien nog een procentje te winnen voor de volgende koersen. Maar ik ben goed genoeg om te winnen."

Van Aert schaduwde vorig jaar Tadej Pogacar op de Poggio, maar fnuikte met die tactiek ook zijn eigen kansen. "Ik denk dat Pogacar het deze keer anders zal aanpakken."

 

"Voor de rest verwacht ik ook een sterke Julian Alaphilippe. Die wordt nu misschien wat onderschat, maar die weet perfect hoe hij een aanval moet timen op de Poggio. En ik denk ook aan Jasper Philipsen. Ik zie hem meegaan over de Poggio."

 

Van Aert zelf torst alvast een paar grammetjes minder over de bergjes. "Ik heb vanmiddag nog een kapper opgezocht. Ik was toe aan een opknapbeurt."

Gerelateerd: