Charleroi en KV Mechelen moeten gestaakte wedstrijd volledig herspelen achter gesloten deuren

  Opnieuw 90 minuten Charleroi - KV Mechelen, zonder supporters dit keer.

  De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft eindelijk voor duidelijkheid gezorgd: de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen moet volledig herspeeld worden achter gesloten deuren. In november werd de wedstrijd bij 1-0 gestaakt nadat supporters van de thuisploeg het veld 3 keer met vuurwerk bekogeld hadden.

  Op 12 november werd het duel tussen Charleroi en KV Mechelen definitief stopgezet in de 67e minuut nadat supporters van de thuisploeg het veld een 3e keer met vuurwerk bekogeld hadden. 

   

  In de 1e helft was de partij al twee keer stopgezet. Charleroi leidde op het moment van definitieve stopzetting met 1-0, maar zal bij de herkansing opnieuw van 0 moeten beginnen.

   

  Naast een boete van 50.000 euro die de Pro League al gaf voor reputatieschade, kondigt de Raad ook aan dat Charleroi een extra boete van 10.000 euro moet betalen voor het misdragen van de fans .

   

  En naast de match tegen KV Mechelen, moet het nog een wedstrijd achter gesloten deuren spelen. 

   

  De club hing lang een forfaitnederlaag boven het hoofd, maar zo ver kwam het dus niet.

  KV Mechelen: "Met verbazing kennisgenomen van de uitspraak"

  Bij KV Mechelen "nemen ze met verbazing kennis van de uitspraak", iets wat trainer Steven Defour ook al liet merken met enkele (uit)lachende emoji's.

  "De club zal deze beslissing intern bespreken en komt begin volgende week met een statement."