Ga naar de inhoud

Thierry Henry ziet rol als bondscoach van Franse voetbalvrouwen niet zitten

 do 16 maart 2023 16:39
Thierry Henry zoekt een nieuwe uitdaging.

Thierry Henry wordt niet de opvolger van Corinne Diacre als bondscoach van de Franse voetbalvrouwen. De 45-jarige Fransman was "vereerd" met het aanbod, maar wil liever een andere uitdaging aangaan.

Het is nog steeds niet duidelijk wat de toekomst brengt voor Thierry Henry. De voormalige voetbalster was een kanshebber om Roberto Martinez op te volgen bij de Rode Duivels, maar Domenico Tedesco kreeg de voorkeur. 

 

De Franse voetbalbond zag dan ook zijn kans om Henry binnen te hengelen als coach bij het nationale vrouwenteam. Ze zoeken daar naarstig naar een opvolger voor Corinne Diacre, die vorige week werd ontslagen. De 48-jarige Française lag al een hele tijd onder vuur vanwege haar leiderschapsstijl en gebrek aan succes op grote toernooien.

 

Maar Henry liet het aanbod links liggen. "Hij overwoog de functie, maar zijn antwoord was uiteindelijk negatief", bevestigde Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon en lid van de Uitvoerende Raad van de Franse voetbalbond (FFF).

 

"Ik heb hem persoonlijk de vraag gesteld. Hij was aangenaam verrast met het feit dat we aan hem dachten, maar hij doet het niet. Ik denk dat hij verder gaat met andere projecten."

Gerelateerd: