Ga naar de inhoud

Thierry Henry hengelt openlijk naar job als bondscoach van VS: "Wil geen T2 meer zijn"

 do 16 februari 2023 17:17
Henry mocht tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Nederland al eens proeven van de job als bondscoach
Henry mocht tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Nederland al eens proeven van de job als bondscoach

Thierry Henry is geïnteresseerd in de functie van bondscoach van de Verenigde Staten. Dat heeft de Fransman verteld aan CBS Sports. De Amerikanen zijn op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat ze het contract van Greg Berhalter niet verlengd hadden. Henry was tot voor kort nog assistent bij de Rode Duivels. 

Thierry Henry werd enkele weken terug nog genoemd als kandidaat-bondscoach van België. Ondanks de officiële steun van verschillende Belgische spelers besloot de Fransman om zich geen kandidaat te stellen. Toch vindt hij het tijd om T1 te worden. 

"De nummer twee (T2) zijn, is niet iets wat ik nog wil doen. Enorm respect naar Roberto Martinez, want hij gaf me een kans toen niemand anders dat deed. Nu heb ik opnieuw een kans nodig", legt de voormalige topspits uit. 

 

Een Amerikaanse uitdaging ziet Henry alvast zitten. De voormalige coach van AS Monaco en Montréal Impact, waar hij weinig indruk maakte, ziet zichzelf als de ideale kandidaat.

"Ik ken de spelers en ben vertrouwd met de Amerikaanse competitie. Ik zou dan ook heel graag bondscoach worden van de VS", verklaart Henry. 

 

Tot slot waarschuwde hij de Amerikaanse ploeg, dat als gastland rechtstreeks geplaatst is voor het WK 2026. "Het is niet omdat je het toernooi organiseert dat je automatisch ver komt. Je moet een goed plan en een duidelijke filosofie hebben. Enkel zo kan je iets bereiken."

Is Thierry Henry de man met het juiste plan voor de nationale ploeg van de VS? Officieel heeft hij zich nog niet kandidaat gesteld, maar de openlijke sollicitatie is bij dezen alvast binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.