Ga naar de inhoud

Kompany wuift snelle terugkeer bij City weg: "Ben momenteel een trainer van Championship-niveau"

 za 11 maart 2023 13:17
Vincent Kompany is met Burnley op weg naar de Premier League.

Vincent Kompany (36) denkt nog niet aan een toekomst als trainer van Manchester City. De ex-Rode Duivel vertelde bij de BBC dat hij nog niet aan de vereisten voldoet om die rol te kunnen invullen. "City moet altijd de beste manager ter wereld hebben en dat ben ik niet", vindt hij.

Het gaat Vincent Kompany momenteel voor de wind bij Burnley.

Soeverein leider in de Championship met 10 punten voorsprong op eerste achtervolger Sheffield United én een kwartfinale van de FA Cup in het verschiet tegen oude liefde Manchester City.

In aanloop naar die bekerclash haalde Pep Guardiola alvast de loftrompet boven voor zijn voormalige kapitein. "Hij is voorbestemd om coach te worden van Manchester City", vertelde de Spaanse tacticus.

Een mooie uitspraak, maar de Belgische coach blijft voorlopig met beide voeten stevig op de grond. "Ik ben een Championship-manager en dat is mijn niveau momenteel", zegt hij in een gesprek met de Britse openbare omroep.

"Ik focus mij gewoon om Burnley beter te maken en dan zullen we zien. Misschien wordt het wel duidelijk hoe ver ik nog van dat niveau verwijderd ben. Maar uiteindelijk werk ik gewoon zo hard als ik kan om steeds beter te worden." 

Ik hoop dat Pep nog 10 jaar coach blijft van Manchester City.

Vincent Kompany

Hoe ziet Kompany zijn nabije toekomst dan zelf?

"City heeft vandaag de beste manager ter wereld en ik hoop dat hij nog 10 jaar blijft. Zo niet, dan moeten ze na Pep opnieuw de beste manager ter wereld hebben", is de Burnley-trainer duidelijk.

"Ik sta ver onderaan de ranglijst, dus ik denk er momenteel geen seconde aan om trainer van Manchester City te worden."

"Ik kijk ernaar uit om het op te nemen tegen betere managers, daar leef ik voor. Mijn grootste kracht is dat als ik faal, ik weer opsta en sterker terugkom. Dat proces is momenteel belangrijker voor mij", sluit Kompany af.

Gerelateerd: