Premier League klassement

Pep Guardiola: "Vincent Kompany is voorbestemd om coach te worden van Manchester City"

 vr 3 maart 2023 15:49
Pep Guardiola en Vincent Kompany, toen nog samen bij Manchester City.
Pep Guardiola en Vincent Kompany, toen nog samen bij Manchester City.

De leerling neemt het weldra op tegen de leermeester, wanneer het Burnley van Vincent Kompany in de FA Cup op bezoek moet bij het Manchester City van Pep Guardiola. De Spanjaard had op zijn wekelijkse persbabbel niks dan lof voor zijn voormalige poulain.

Dat Pep Guardiola voor Vincent Kompany een enorme bron van inspiratie geweest is, heeft de voormalige Rode Duivel nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat het respect wederzijds is, bleek vrijdagmiddag nog eens op de persconferentie bij Manchester City.

 

City speelt zaterdag de topper tegen Newcastle, maar Guardiola ging de vragen over het nakende FA Cup-duel met Burnley niet uit de weg. Volgens de Spanjaard wordt de terugkeer van Kompany naar het Etihad Stadium een glimp van de toekomst.

 

"Iedereen is hier blij dat Vincent hier nog eens zal zijn", sprak Guardiola. "Vroeg of laat zal hij hier écht terug zijn. Hij is voorbestemd om coach te worden van Manchester City. Dat staat in de sterren geschreven. Vraag me niet wanneer, maar die dag zal zeker komen."

 

Guardiola loofde het werk van Kompany bij Burnley, dat op koers ligt voor de promotie naar de Premier League. Onder Kompany heeft Burnley het werkvoetbal van zich afgeschud. Balbezit is nu het sleutelwoord, Guardiola zal het maar al te graag horen.

 

Volgens de Spanjaard heeft Kompany "alle kwaliteiten" om te slagen bij Manchester City. "Werkethiek, kennis van het spelletje, tonnen respect, ervaring: hij heeft het allemaal", weet Guardiola.

 

"Wat hij gepresteerd heeft, is niet eenvoudig, maar hij doet het echt heel goed. Vincent kent Manchester City, hij kent de omgeving, hij kent de fans en hij weet wat de mensen hier verwachten. Zijn toekomst ligt hier."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: